Jenkei András, 2019.03.22. | Röplabda

A sikerrel megvívott Extraliga alapszakasz után, vasárnaptól a bajnoki elődöntő következik a Vasas Óbuda számára.

Bár a bajnokság érmeinek kiosztása még odébb van, az UTE elleni párharc előtt, nem csupán a soronkövetkező feladatról kérdeztük, hanem némi áttekintő értékelést is kértünk Sarlós Márton ügyvezetőtől.

Úgy vélem nem lehet hiányérzetünk az idény eddigi történéseivel kapcsolatban. Egyetért ezzel a kijelentéssel?
-  Ha csak az előzetesen megfogalmazott célokat, elvárásainkat nézzük, akkor sem lehetünk elégedetlenek, hiszen a Magyar Kupában érmet szereztünk és a Challenge-kupában, nemzetközi színtéren is mentünk három kört (bár így utólag azt mondom, hogy mindkét kupasorozatban több is lehetett volna), a bajnokságban pedig mindenfajta előzetes várakozást felülmúlt az együttes. Rengeteg munka eredménye ez mind a játékosok, mind a szakvezetés részéről. Elég csak az utolsó három ragandóra gondolni, hiszen a véghajrá előtt az addigi remeklés ellenére is akadtak kétkedő hangok, amiket aztán a pályán tudtunk megcáfolni.

Az eredményeken túl, a játékrendszer, csapatépítés terén mik voltak a leglényegesebb célkitűzések tavaly nyáron?
- Új vezetőedzőnk és a szakosztályvezetés hasonlóan gondolkodott ebben a kérdésben. Stabil védekezés, taktikus mezőnyjáték kialakítása volt az elsődleges szempont. Ez főleg a magyar játékosainknak jelentett „újdonságot”, de mindenképpen nagyot léptünk előre ezen a területen. Egyértelműen látszik már eddig is, hogy „kellemetlen ellenfél” vált a Vasas Óbudából, és ebben komoly érdemei vannak Jakub Głuszaknak.
Azt pedig a saját bőrünkön tapasztaltuk meg a korábbi években, hogy egy-egy légiós kiválasztásánál a játéktudáson túl, sok mindenre érdemes még odafigyelni. Ezúttal igyekeztünk az eddigieknél még körültekintőbben választani. Szinte minden érkezőt „élőben” láttunk játszani, és alaposan utánajártunk annak is, hogy milyenek az emberi kvalitásaik, mire számíthatunk a beilleszkedés terén.
Azt gondolom ezúttal nem tévedtünk, nagyon jó röplabdázókat sikerült igazolnunk, és emberileg is remek társaság gyűlt össze, akik egységes közösséget alkotnak.

Kijelenthető-e, hogy innentől fogva számunkra a cél, a bajnoki arany?
- Vezetőedzőnk folyamatosan hangsúlyozza, mindig csak a következő feladatra koncentráljunk, és én sem gondolkodok másként.  Egyelőre a bajnoki elődöntő vár ránk, ahol ellenfelünk az UTE, akik egyáltalán nem lebecsülendő kihívással szembesítenek bennünket. Nem kérdés, hogy a lila-fehérek minden erejüket mozgósítani fogják annak érdekében, hogy ők kerüljenek a fináléba. Természetesen tisztába vagyok vele, hogy az előzetes esélyek inkább mellettünk szólnak, de majd nyugtával dicsérjük a napot. Az biztos, hogy bármelyik csapat is jut a döntőbe, kemény ellenfele lesz a szintén bizonytalan kimenetelű Békéscsaba – Nyíregyháza párharc nyertesének.

Vasárnap 18:00 órakor kerül sor az Extraliga bajnoki elődöntő első mérkőzésre a Vasas Óbuda és az UTE között, a Folyondár utcában.

 


Hirdetések