Jenkei Dániel, 2019.03.15. | Röplabda

Békéscsabán aratott bravúros győzelmet a Vasas Óbuda az Extraliga alapszakaszának utolsó fordulójában, következhet az elődöntő.

Extraliga, 20. forduló:

Swietelsky-Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda 1-3 (-21, 20, -20, -21)
Békéscsaba, 500 néző. Vezette: Tillmann, Adler

BRSE: Tálas 1, Bokan 14, Bodovics 6, Ivanovic 13, Mlinar 5, Bodnár 6. Csere: Molcsányi, Szpin (liberók), Glemboczki 8, Fábián 2, Sebestyén 3. Vezetőedző: Bogdan Paul

Vasas: Ana Tiemi, Kostelanská 7, Ambrosio 7, Villám L. 3, Török  18, Abdulazimova 9. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Erzen 12, Durst 3, da Silva 4, Mihály 6. Vezetőedző: Jakub Głuszak


Tekintve, hogy a lényegi kérdések már a korábbi fordulókban eldőltek, a mieink megnyerték az alapszakaszt, a Békéscsaba pedig a harmadik helyen végzett, így igen nehéz volt jósolni a két csapat csütörtök esti meccsének kimenetelét illetően.

A hazaiknál sérülések miatt akadtak hiányzók, nálunk pedig Jakub Gluszak új csapatösszetételekkel kísérletezett szinte végig a mérkőzés során.

Hiába kezdte jobban a meccset a BRSE, Török Kata pontja révén az első szett hajrájában mégis mi örülhettünk. A második szett eleje ismét a csabaikról szólt, de ezúttal végig magabiztosan tartották az előnyt, így egyenlítettek.

A harmadik játszmában lengyel mesterünk elsősorban azoknak adott lehetőséget, akik az alapszakasz során kevesebbet voltak a pályán, és kellemes meglepetésünkre ez a sor is remekül muzsikált. 

Mihály Dorka vezetésével a harmadik és a negyedik felvonás hajráját is mi bírtuk jobban, így idegenbeli bajnokveréssel tettünk pontot az alapszakaszunk végére.

Persze ahogy mondani szokták, a bajnokság csak most kezdődik, számunkra az UTE elleni, három győzelemig tartó párharccal, amely március 24-én veszi majd kezdetét.

 

Az alapszakasz végeredménye: 1. Vasas Óbuda 51 pont, 2. Fatum Nyíregyháza 46, 3. Swietelsky-Békéscsabai RSE 39, 4. Újpesti TE 29, 5. Jászberény VT 12, 6. Haladás 3


Hirdetések