Jenkei Dániel, 2019.03.15. | Műkorcsolya

Hazai környezetben próbálhatták ki magukat fiatal műkorcsolyázóink, akik szép eredményeket értek el

A mögöttünk hagyott hétvégén a hagyományos Valentin Kupán indultak szakosztályunk utánpótlás sportolói.

Élversenyzőink közül a legfiatalabbaknál Kiss Réka mutatkozhatott be, és tisztesen helyt is állt a számára új közegben.

Hiezl Emma a 7-8 évesek között lett a 16 fős mezőnyben ötödik, Tóth-Páldi Anna pedig hasonlóan remekül szerepelt, hiszen az eggyel idősebbeknél negyedik helyen végzett 18 versenyzőből.
 


Simkó Lili számára ez a verseny nem sikerült annyira jól, mint várta magától, de ő a 12 évesek között továbbra is azért küzd keményen, hogy bekerüljön a MOKSZ „B”-keretbe. Ehhez elsősorban arra lesz szüksége a későbbiekben, hogy valamennyi elemet hibátlanul bemutassa.

Ahogy korábban írtunk róla, nem csak lány versenyzői vannak a szakosztálynak, a Valentin Kupán Csaba Máté megnyerte a 12 évesek korosztályát, Rácz Kolos pedig javítani tudott a pontszámán az előző versenyhez képest.

A rekreációs versenyzőink szintén jégre léptek a Vasas Jégcentrumban, és számos dobogós helyezéssel öregbítették a szakosztály hírnevét. Ézsiás Dorka és Kardos Petra aranyérmet nyertek, de Tóth Ajsa és Mészáros Csenge is az első három között tudott végezni.
 


Major Andrea szakosztály-igazgató elmondta, hogy továbbra is töretlenül fejlődik a műkorcsolya utánpótlásunk, ennek köszönhető, hogy a Valentin Kupán több sportolónk is debütálhatott versenyen. A szezon utolsó heteiben egy székesfehérvári versenyre utaznak, ahol majdnem minden kategóriában lesz Vasas-versenyző, majd Miskolcon zárják az évadot.


Hirdetések