Dobos Sándor, 2019.03.12. | Vízilabda

Az ifjúsági korosztály számára kiírt nemzetközi tornára Horvátországból és Görögországból is jönnek csapatok, de a Varga Dániel által vezetett Ferencvárost is láthatjuk a Komjádi-uszodában.

Kifejezetten jól sikerült az I. Jeney László Kupa novemberben, a gyermek korosztálynak kiírt tornán a Market-Vasason kívül még öt csapat vett részt, mindenki jól érezte magát, és hasznosnak, előremutatónak találták az országos bajnokságokon kívüli plusz játéklehetőséget. Az akkori pozitív visszajelzések miatt a Vasas SC vízilabda-szakosztályának munkatársai úgy döntöttek, a legidősebb utánpótlás korosztály, az ifik számára is tornát szerveznek, már tavasszal.

Nos, a Vasas legendás játékosa, a kétszeres olimpiai bajnok Markovits Kálmán tiszteletére rendezett nemzetközi tornát a hétvégén rendezi meg klubunk a Komjádi-uszodában.

Nem akármilyen lesz a mezőny, ugyanis a Market-Vasas csapatán kívül az ifjúsági bajnokságban negyedik helyen álló, Varga Dániel által irányított Ferencváros, valamint a masszív, jó erőkből álló Szolnok együttesén kívül a horvát korosztályos bajnok Jug Dubrovnik, valamint a görög Panionios küzd majd a vízben.

„Nagyon nívós tornát tudunk a fiataloknak biztosítani, amivel tovább fejlődhetnek. Mi úgy érzem, jó úton járunk, ezt a hétvégi bajnoki is megmutatta a BVSC ellen, de bőven van még javítani a játékunkon. Nagyon várjuk ezt a tornát, ami egy jó erőfelmérő lesz számunkra” – fogalmazott Plézer János, a Market-Vasas SC vezetőedzője.

A Jug egy hónapja nyerte meg a horvát bajnokságot, mondani sem kell, milyen játékerőt képvisel. Ellenük majd szombaton délután játszunk, éppen a VasasPlaket Szombathely elleni OB I-es mérkőzése (az 19:30-kor kezdődik) előtt. Azaz érdemes lesz majd hamarabb kilátogatni a Komjádiba, a „kettős meccsre”.

A bronzmérkőzést és a döntőt vasárnap délután rendezzük majd.

Március 15., péntek:
11 óra: Jug Dubrovnik–Ferencváros – edzőmérkőzés
12:15: Market-Vasas SC–Szolnoki Dózsa – edzőmérkőzés
19 óra: Jug Dubrovnik–Panionios – edzőmérkőzés
20:15: Szolnoki Dózsa–Ferencváros – edzőmérkőzés

Március 16., szombat:
11 óra: Market-Vasas SC–Panionios (görög)
12:15: Jug Dubrovnik (horvát)–Szolnoki Dózsa
16 óra: Panionios–Ferencváros
17:15: Market-Vasas SC–Jug Dubrovnik

Március 17., vasárnap:
10 óra: Szolnoki Dózsa–Panionios
11:15: Market-Vasas SC–Ferencváros
15 óra: Bronzmérkőzés
16:15: Döntő
17:30: Eredményhirdetés

A tornára 600 forintos napijegyet kell váltani, ezzel bármikor vissza lehet menni aznap a lelátóra.

A résztvevő csapatok:


A  Ferencváros csapata


A Jug Dubrovnik csapata


A Panionios csapata


A Szolnoki Dózsa csapata


A Vasas SC csapata


Hirdetések