Jenkei Dániel, 2019.03.12. | Karate

Karatésaink számára február utolsó hétvégéjén rendezték a szezon egyik legnagyobb versenyét, a Grand Prix Slovakia-t.

A pozsonyi verseny a szezon egyetlen nemzetközi versenye, mely a katásoknak és a kumitéseknek is kvalifikációs megmérettetés. Az esemény rangját jól jelzi, hogy 22 ország 203 egyesületéből több mint 2000 nevezés érkezett.

A hétvége azonban nem csak a verseny miatt volt különleges a mieink számára: már második éve, hogy a megmérettetést egy egész hétvégés csapatépítővel köti össze a szakosztály.

Minden karatésunk már pénteken leutazott és vasárnapig maradt, így a különböző napokon sorra kerülő versenyzők is tudtak együtt időt tölteni. A hazai egyesületek közül egyedülálló módon vonattal utaztunk a szlovák fővárosba, sokágyas szobákban aludtunk egy hostelben, a csarnokba pedig villamossal érkeztünk. A hétvége fantasztikusan telt, de nem csak a jó hangulat miatt marad emlékezetes a pozsonyi túra.” – osztotta meg velünk Egri Tamás szakosztály-igazgató.

Egyesületünkből hárman is dobogóra állhattak: U21-eseink közül Klement Kármen -50 kg kumitében, Forgács Tamás pedig katában lett harmadik, míg az U14-es kategóriában Bán Dominik lett bronzérmes. Kármen így tovább növelte előnyét a kvalifikációban, Tomi pedig kategóriája élére ugrott ezzel az éremmel.

A katások április első hétvégéjén Lengyelországban, míg a kumitések rá egy hétre Szerbiában folytatják a kvalifikációt.


Hirdetések