Dobos Sándor, 2019.03.11. | Vízilabda

Az országos utánpótlás bajnokság vasárnapi fordulója számszerűen nem volt a legsikeresebb a mieink számára, de a számok mögé is kell nézni olykor.

OB I/B, 17. forduló:

Vasas SC-Dunakanyar Waterpolo 19-7 (6-1, 5-2, 5-1, 3-3)
Gólszerzők
: Hajdu A. 6, Korom T. 3, Trombitás 3, Fekete D., Fazekas G., Farkas R., Makszim, Derekas D, Péter L., Csémy, illetve Szabó P. 3, Fleckenstein, Tusa, Buzás, Radócz

Plézer János vezetőedző:
„Minden valószínűséggel ezt az eredményt visszük magunkkal a rájátszásba, ennek megfelelően készültünk a mérkőzésre egész héten. Koncentráltan és összeszedetten játszottunk, meg vagyok elégedve a játékkal. A 7 kapott gól egy kicsit talán lehetett volna kevesebb, de nem vagyok telhetetlen ezúttal. Még van egy tét nélküli meccsünk a bajnokságban, aztán jöhet a rájátszás, amit nagyon izgatottan várunk. Annak ellenére, hogy már nem a saját kezünkben van a sorsunk, szeretnénk a bronzérmet megcsípni. Úgy megyünk neki, hogy mind a nyolc meccset szeretnénk megnyerni, meglátjuk, ez az igyekezet mire lesz elég.”

Országos Ifjúsági Bajnokság, 17. forduló.

Vasas SC–BVSC-Zugló 5-7 (1-2, 2-0, 0-3, 2-2)
Gólszerzők:
Vadovics L. 2, Pardi, Landherr, Derekas D., illetve Sólyom L. 3, Gyenis 2, Batizi 2

Plézer János vezetőedző:
„Ha lehet azt mondani, ez még jobb volt, mint a szombati meccsünk. Jól tudjuk, hogy a BVSC roppant erős csapat, minden valószínűséggel döntőt játszik majd, minimum érmet szerez a bajnokságban. Ősszel tízgólos vereséget szenvedtünk úgy, hogy egy másodpercnyi esélyünk sem volt, most viszont tényleg csak felsőfokon tudok beszélni a játékosok teljesítményéről. Mindenki a 100 százalék közelében játszott, voltak, akik meg is haladták ezt. Ha egy vereség után lehet valaki boldog, akkor most én vagyok az, és nagyon büszke vagyok a fiúkra azért a munkáért, amit folyamatosan végeznek.”

Országos Serdülő Bajnokság, 17. forduló:

Vasas SC–BVSC-Zugló 4-7 (1-1, 1-1, 1-3, 1-2)
Gólszerzők:
Magyar B., Török, Juhász, Hajzer, illetve Strasser 3, Báki 2, Mészáros, Dávid

Pálffy Márton vezetőedző:
„Egy kicsit csalódott vagyok, mert a játék képe alapján ebben a meccsben több volt. Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a meghatározó játékosok közül többen is egy kicsit halványabban teljesítettek, aminek egyelőre nem tudom az okát. Sajnálom, de most jönnek majd azok a meccsek, amiket mindenképpen hoznunk kell.”

Országos Gyermek Bajnokság, 17. forduló:

Vasas SC–BVSC-Zugló 7-13 (2-5, 2-3, 2-2, 1-3)
Gólszerzők
: Szűcs 3, Thuróczy 2, Mintál 2, illetve Kohári 3, Rajna 3, Mészáros B. 2, Bak 2, Balogh 2, Rékási

Monostori Attila vezetőedző:
„Összességében elégedett lehetek, mert jól játszottunk. Két meghatározó kezdőjátékosunk nem volt most a csapatban, ennek ellenére most is azt láttam, hogy őszhöz képest fejlődünk, a játék minden elemében. Nyilván amikor feljöttünk, jöttek buta hibák, amiket a BVSC kegyetlenül kihasznált, de a játékosok mindent megtettek a jó eredményért.”


Hirdetések