Dobos Sándor, 2019.03.10. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia hétpontos vereséget szenvedett a tabellán előkelőbb helyen álló riválisával szemben.

NB I/B Piros-csoport, 23. forduló:

BKG-Príma SE–Vasas Akadémia 80-73 (19-21, 22-14, 16-14, 23-24)

BKG: Nagy Botond 13/6, Halász 6/3, Berger 30/6, Tanács A. 12, Nagy Benedek 5/3. Csere: Kovács S. 3, Kaluha 6/6, Szeleczki 2, Reizer 3, Fekete B. Vezetőedző: Nagy Ágoston

Vasas: Boros 12, Moravcsik 16/3, Sólyom 8, Andrássy 8, Kelenföldi 4. Csere: Katona 6/3, Kovács B. 10, Csík Roland 7/3, Radics 2, Barócsi, Kozma. Vezetőedző: Faragó Péter


A MAFC után ismét egy olyan csapat ellen játszott a Vasas Akadémia, amely a tabella első felében helyezkedik el.  Az újonc BKG a negyedik helyen állt a forduló előtt, igen erős kerettel bírnak, többen első osztályú rutinnal rendelkeznek.

Viszonylag sok eladott labda, a szokásosnál gyengébb triplamutató – két elem, ami talán hozzájárulhatott a Vasas Akadémia vereségéhez ezen a napon, mert bár az első negyedet még megnyertük, a másodikban kicsit elengedtük a hazaiakat.

Vezetőedzőnk szerint a felzárkózás fizikailag sokat kivett a mieinkből, de a vereség ellenére nincs ok a szomorkodásra: a java majd a rájátszásban kezdődik, oda pedig már kvalifikáltuk magunkat.

Legközelebb március 16-án a MEAFC-ot fogadjuk.

Dr. Nagy Ágoston, a BKG vezetőedzője:
„Végre valóban egy hétig készülhettünk erre a meccsre, amely sorsdöntő a folytatáshoz. Még úgy is, hogy sérülések történtek a mérkőzésen, sikerült végig kézben tartani az eredményt. Remélem, hogy jó felkészülési mérkőzésnek számít ez a jövő heti, Nyíregyháza elleni helyosztó mérkőzéshez.”

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Gratulálok az ellenfél csapatának. Sajnos a mai mérkőzésen olyan elemi hibákat vétettünk, amikkel nem lehet mérkőzést nyerni. Majd utána a felzárkózásban ki is készültünk fizikailag, úgyhogy sajnálom, de ma ez nem sikerült.”


Hirdetések