Dobos Sándor, 2019.03.08. | Jégkorong

Egy győzelemmel és négy vereséggel zárta az 29. Téli Universiadét a magyar jégkorong-válogatott a szibériai Krasznojarszkban.

Igen hosszú idő után vett részt a magyar válogatott az egyetemisták és főiskolások téli csúcseseményén, és örömteli volt, hogy a nemzeti csapat keretében tizenkét Schiller-Vasas-játékos szerepelt. Ebben persze az is szerepet játszott, hogy nem vagyunk már érdekeltek az Erste Liga rájátszásában, ugyanakkor más csapatok is ebben a helyzetben vannak, ilyen sok felsőoktatásban érdekelt hallgatót viszont egyikük sem tudott adni – ez jól jellemzi a srácok tudatos életvitelét.

Azt már Vas Márton szövetségi edző és egyik segítője, a Schiller-Vasas másodedzője, Revák Zoltán is jelezte a torna előtt, hogy a nagy hokinemzetek képviselői ellen vélhetően nem mi leszünk a dominánsak, és ez így is történt. Ugyanakkor nem vallott szégyent a magyar válogatott a nagyarányú vereségek ellenére sem, két mérkőzés volt talán, ahol jobban oda lehetett volna pörkölni.

Mindenesetre rögtön az első találkozót győzelemmel zárta a magyar csapat, Japánt 3-2-re vertük, az egyik gólt Lőczi Árpád szerezte. Ezt az Egyesült Államok elleni 8-1-es (Bálint Tamás szerezte a szépítőgólt), a csehek elleni 7-0-s, az oroszok elleni 8-0-s és a pénteki, szlovákok elleni 4-0-s vereség követte.


Fotók: Egyetemi Sport/MEFS

A magyar válogatott keretében ők képviselték a Schiller-Vasast:

Bálint Tamás (Óbudai Egyetem)
Bukor Rajmund (Budapesti Gazdasági Egyetem)
Inglis Ákos (Testnevelési Egyetem)
Oroszi Álmos Gábor (Semmelweis Egyetem)
Czakó Barna (Testnevelési Egyetem)
Csiki Attila (Budapesti Gazdasági Egyetem)
Lőczi Árpád (Eötvös Loránd Tudományegyetem)
Rózsa István (Budapesti Corvinus Egyetem)
Schmál Kristóf (Budapesti Metropolitan Egyetem)
Szlama Dániel (Testnevelési Egyetem)
Turbucz Martin Zoltán (Eötvös Loránd Tudományegyetem)
Varga Tamás (Budapesti Gazdasági Egyetem)

Turbucz Martin így összegezte a jégkorong-szövetség weboldalán a tornát:
„Nagy élmény és megtiszteltetés volt, hogy részt vehettünk a tornán. A japánok ellen jól kezdtünk, és sikerült megszerezni az első győzelmet, de utána a következő két meccsen elfelejtettünk dolgozni. Az nagy hiba volt, mert azok hozhatók lettek volna a játék képét nézve. Az oroszok ellen visszataláltunk a helyes útra, keményen dolgoztunk, de ennyi van a két csapat között. Most is jól melóztunk, mindent megtettünk, az apró hibákat kell kiküszöbölni.”


Hirdetések