Jenkei Dániel, 2019.02.27. | Klub

Partneri együttműködés keretében márciustól a Vasas SC-nek is lesz csapata a Hungarian Pro Clubs League-ben, amely a FIFA virtuális labdarúgójáték hivatalos magyarországi bajnoksága. 
 

Az eSport a magyar sportélet egyre növekvő szeletévé válik, 2019. március 1-től pedig a Vasas Sport Clubot is eléri az új idők szele. 

Klubunk együttműködést kötött a Hungarian Pro Clubs League harmadosztályában szereplő Goalcutters FC-vel, amely így a jövőben Vasas SC eSport néven folytatja szereplését.

 


Újdonsült eSport együttesünk a FIFA labdarúgójáték játék 11 a 11 elleni verziójában szerepel, ami azt jelenti, hogy a csapat valamennyi virtuális játékosát külön-külön ember vezérli. Az együttes a 12 csapatos harmadosztály hatodik helyén zárta az előző bajnokságot, de a márciusban kezdődő új kiírásban - immár Vasasként - komolyabb céljaik is lehetnek.

Ezekről már Erdős Levente csapatmenedzser beszélt honlapunknak:

- 2018 augusztusában alakultunk, és mivel a játékosok közül többen is erősen kötődünk a Vasashoz, fel sem merült, hogy más klubot keresünk meg az együttműködési szándékunkkal. Örömmel fogadtuk, hogy Markovits László az első pillanattól kezdve nyitott volt az ötletre, mostantól pedig azon leszünk, hogy méltó módon képviseljük a 108 éves Vasas nevet ezen a téren is. Úgy gondolom, az egész magyar eSport fejlődését szolgálhatja egy újabb patinás egyesület csatlakozása, nekünk pedig egyértelmű célunk, hogy a március közepén kezdődő bajnokságban az első három feljutó hely valamelyikén végezzünk. 

Az eSport vasasos megjelenése kapcsán Polgár-Veres Árpádot, klubunk sportszakmai elnökhelyettesét is megkérdeztük:

- A Vasas Sport Club számára a sportolás fogalmát továbbra is a hagyományos értelemben vett élősport, a testmozgás és a fizikai aktivitás fogja jelenteni, de figyelemmel kísérjük az eSport nemzetközi és hazai térnyerését is. Mivel a videójátékok versenyszerű űzését egyre nagyobb érdeklődés övezi, a klub elnökségével összhangban szerettünk volna nyitni ebbe az irányba is. A most megkötött együttműködés értelmében az eSport nem szakosztályi keretek között fog megvalósulni az egyesületen belül, hanem kizárólag a FIFA-játékban való részvételre korlátozódik, de a projekt sikeressé válása esetén nem zárkózunk el a további fejlődés elől sem.

A bajnokság sorsolását követően bővebben is bemutatjuk a Vasas SC eSport csapatát honlapunkon.

 



Balról jobbra: Sturcz Gergő, a Vasas eSport játékosa, Polgár-Veres Árpád a klub sportszakmai elnökhelyettese, és Erdős Levente, a Vasas eSport csapatmenedzsere

 


Hirdetések