Dobos Sándor, 2019.02.23. | Jégkorong

Közel volt ahhoz a Schiller-Vasas HC, hogy győzzön a Gyergyó ellen, ezzel elkerülje az utolsó helyet a bajnokságban, de a rutinosabb erdélyiek végül nem adták meg ezt az örömöt fiatal csapatunknak.

Erste Liga, középszakasz, 10. forduló:

Schiller-Vasas HC - Gyergyói HK 5-(1-2, 2-2, 2-1, 0-0, 0-1)
Vasas Jégcentrum, 450 néző, vezette: Kincses, Babic, Kedves, Soltész

Vasas: Tóth B.
BÁLINT 1, Bukor (1) – SURÁNYI 1, Tornyai – Fejes, Kováts M. – Inglis, Seregély
Bödök 1, Schmál, Szlama – Csiki, SZÉKELY-MÁDAI G. 1 (1), Turbucz (1) – Czakó, Gágyor, Rózsa I. – FLISZÁR (1), LŐCZI 1, Varga T. (1)
Edző: Ladányi Balázs

Gyergyó: Gorjacsevszkij
JEZOV 1, Kozma – GÓGA 1, Orbán – Bobcek (1), Nagy Cs. – Ferenc
Constantin 1, CSERGŐ (1), Pestunov – Karpus 1, Sára 1, STEEN 1 (1) – Benedek (1), Péter (1), Timaru – Barabás (1), Daradics (1), Elekes Darabont
Edző: Mikael Tisell

Kiállítások: 4, illetve 4 perc
Kapura lövések: 42-30


A mérkőzés előtt még arra is volt esély, hogy a Vasas a 9. helyet szerezze meg az első Erste Liga-szezonjában. Ehhez nyerni kellett volna, valamint a Dunaújvárosnak és a Hokiklub Budapestnek el kellett veszítenie saját meccsét.

Nos, a jégkorong hívei igazi csemegét élvezhettek a Vasas Jégcentrumban, ugyanis 10 gól esett a rendes játékidőben, gyors, lendületes, felszabadult játékot láthattuk, nyilván a tíz gól azt mutatja, hogy a védekezés nem volt éppen a legmagasabb fokon.

Háromszor is megszerezte a vezetést a Gyergyó, sőt, 4-2-nél mér két góllal vezetett, de Bödök Bence, Surányi Zsolt és Székely-Mádai Gergő révén fordítani tudtunk. Nem először, hiszen legutóbb 0-3-ról nyertük meg a Gyergyó elleni meccset.

Most viszont talán túl hamar szereztük meg a vezetést a záróharmadban, hiszen még 13 perc volt hátra akkor a meccsből.  Be is kotorta az egyenlítő találatot a vendégcsapat, jöhetett a hosszabbítás.

Ott nem esett gól  (szenzációs ráadás volt egyébként), jöhettek a büntetők. Itt aztán 10 pár egyáltalán nem talált be, a 11. párban Varga Tamás belőtte a büntetőt (becsorgott pontosabban a korong), de erre válaszolt azonnal a Gyergyó. Aztán kettő megint kimaradt, végül Oscar Steené nem, ezzel nyert a Gyergyó.

Mindez azt jelenti, hogy a Schiller-Vasas végül maradt a tabella 11. helyén.

Élménydús szezon volt, lesz mit értékelni.

Ladányi Balázs: Csillogtak a szemek nálunk, mert egy esetleges hárompontos győzelemmel akár két helyet is előzhettünk volna a tabellán, ha a másik két meccs úgy alakul. Ez rányomta a bélyegét a meccsre, és bár a munkával, a helyzeteink számával, a kapura lövések számával nem volt gond, mi mégsem használtuk ki annyira a helyzeteinket, ahogy lehetett volna, mondom ezt az öt lőtt gól ellenére. Egy ilyen Gyergyótól lehet öt gólt kapnia egy első éves fiatal csapatnak, inkább az volt a probléma, ahogyan azok a gólok születtek, odaadtunk nekik egy-két esélyt. A büntető nagyon nagy lutri, most is az volt, sokáig senki nem lőtt gólt, aztán mindenki, majd csak ők, gratulálok a Gyergyónak a győzelemhez és sok sikert minden csapatnak a felsőházban.

Mikael Tisell: Tényleg őrült meccs volt, nagyjából olyan, mintha a szezon előtt találkoztunk volna egy felvezető meccsre. Az elején nem úgy állt bele egyik csapat sem, mint egy éles meccsbe, de aztán egyre jobb és jobb lett mindkét csapat játéka. Megpróbálunk a lehető legjobban felkészülni a rájátszásra, várjuk az ellenfelünket.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések