Dobos Sándor, 2019.02.20. | Jégkorong

Szép győzelmet aratott a Schiller-Vasas HC a DAB ellen az Erste Liga középszakaszának utolsó előtti fordulójában, így még van esélye a 10. hely megszerzésére is.

Erste Liga középszakasz, 9. forduló:

Schiller-Vasas HC–Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)
Vasas Jégcentrum, 150 néző, vezette: Gangel, Haszonits, Kövesi, Pálkövi Baksa

Vasas: TÓTH B.
BÁLINT (1), Bukor (1) – Surányi, Tornyai – Fejes (1), Kováts – Inglis, Seregély
BÖDÖK 2, Schmál 1, SZLAMA (3) – CSIKI 1, Székely-Mádai G. (1), Turbucz (1) – CZAKÓ, Gágyor, Rózsa – LŐCZI 1, Szlépka, Varga T.
Edző: Ladányi Balázs

DAB: Garbacz
Franssila, Léránt – Hruby, Lencsés – Hüffner, Mestyán
Iossafov 1, Nagy M. (1), Uski 1 (1) – Azari, Borbás, Németh P. (1) – Dubek, Huovinen, Saluga
Edző: Jávorics Gábor

Kiállítások: 2, illetve 2 perc
Kapura lövések: 37-37


A Hokiklub Budapest elleni győzelem után ismét a három pont megszerzése lebegett a Schiller-Vasas játékosainak szemei előtt, és az optimizmusunkat növelte, hogy egy kissé széteső DAB látogatott a Vasas Jégcentrumba.

Az újvárosiak sem juthattak már a rájátszásba, ez már korábban eldőlt, és kicsit talán már a szezon végét várják, ezt bizonyította az is, hogy mindössze tizenöt mezőnyjátékossal álltak ki a mieink ellen, ráadásul korcsolyát húzott Borbás Gergely edző is.

A mieink kihasználták ezt a helyzetet, ezzel együtt remekül is játszottak ezen az estén. Így a mostani és a hétfői győzelem között nagy különbség mutatkozik: ezúttal tényleg jól mentek a fiúk, így az 5-2-es siker megérdemelt.

Bödök Bencének megint kijött a lépés, a pontlistán legelőkelőbb helyen álló vasasos játékos ismét két gólt lőtt, de a legszebb talán Lőczi Árpádé volt, aki messziről lőtt hatalmas gólt Garbacz Máté kapujába, érdekes, hogy előtte az egyik játékvezető korcsolyájáról pattant elé a korong. Nem bántuk.

A kapuban Tóth Balázs ezúttal is remekelt, de a többiek is tették a dolgukat, ahogyan kell. Pénteken, az utolsó meccsen a Gyergyót fogadjuk, és amennyiben ott is sikerülne rendes játékidőben nyerni, a Dunaújváros pedig újra kikapna, megszereznénk a 10. helyet.

Revák Zoltán másodedző: Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy nem túl éles Dunaújvárossal játszottunk ma, ugyanakkor az első perctől uraltuk a mérkőzést, talán az első harmadban volt egy rövid szakasz, amikor nem. Magabiztos győzelmet arattunk, és biztos vagyok benne, hogy a srácokat motiváltan mennek majd bele a pénteki bajnokiba is.

Jávorics Gábor: Gratulálunk a Vasasnak, megérdemelten nyertek.


A mérkőzésnek vízilabdás vendégei voltak egyébként, hiszen ellátogatott a bajnokira OB I-es csapatunk, a VasasPlaket, illetve Komjádi Kupa-győztes együttesünk is. Utóbbi csapat kapitánya,  Simon Henrik végezte el a korongbedobást a meccs elején, míg az első szünetben a jégen köszöntötte Szuper Levente szakosztály-igazgató a csapatot. 

A második szünetben a pólós srácok kapuralövési versenyben vehettek részt, végül Makszim Soma célzott a legügyesebben. "Köszönjük, hatalmas élmény volt" - fogalmazott Hajdu Attila, a csapat egyik játékosa a meccs után, és ebben az élményben benne vannak a hokis fiúk is, akik szép győzelemmel ajándékozták meg kupagyőztes klubtársaikat.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések