Dobos Sándor, 2019.02.18. | Jégkorong

A Hokiklub Budapestet 3-2-re győzte le a Schiller-Vasas az idei szezon utolsó „hetének” nyitómérkőzésén.

Erste Liga, középszakasz:

Schiller-Vasas HC–Hokiklub Budapest 3-2 (1-0, 0-0, 2-2)
Vasas Jégcentrum, 150 néző, vezette:
Soós, Pálkövi Zs., Pálkövi Botond, Pálkövi Baksa

Vasas: TÓTH B.
BÁLINT, Bukor 1 – SURÁNYI 1, Tornyai (1) – Inglis, Seregély – Fejes (1), Kováts M.
Bödök, SCHMÁL (1), Szlama (1) – Csiki, Székely-Mádai G., Turbucz – Lőczi, SZLÉPKA, Varga T. (1) – CZAKÓ 1, Gágyor, Rózsa I.
Edző: Ladányi Balázs

Hokiklub: Landsman
Kuqali, SZÉCSI P. – CSÍKI 1, Orbán – Jancsó, Lévai – Bernáth
Godó, Petres (1), SATEK 1 – Berendi, Horváth D., Vajda – Egyed, Németh Árpád, Szappanos – Izsák, Szopos (1), Szűcs (1)
Edző: Stefan Mega

Kiállítások: 8, illetve 6 perc
Kapura lövések: 35-48


A legutóbbi, Vienna Capitals II elleni mérkőzésen nem mutatott valami jól a Schiller-Vasas játéka, hétfőn viszont hatékonyan játszott a csapat, ami három pontot eredményezett.

Bukor Rajmund góljával szerzett vezetést a középszakaszban még győzelmet nem szerző csapatunk, ez pedig alaposan felpaprikázta a KMH-t, amely még a rájátszásért küzd, és egy ellenünk szerzett győzelemmel bizony közel kerülhettek volna a playoffhoz. A második harmadban 17-3 volt a kapuralövési arány a vendégek javára, így azt sejthettük, hogy idők kérdése a gól is.

Érdekes, mert hiába a kapura lövési mutató felbillenése, a mieinknek is akadtak helyzetei, mellesleg Tóth Balázs kiválóan védett végig. A zárószakaszban egy szerencsés góllal egyenlített a Hokiklub, ugyanakkor egy perc sem telt el, midőn egy pazarul elengedett lövést követően Surányi Zsolt is feliratkozott a góllövők listájára, lélektani szempontból nagyon fontos volt ez a gyors reagálás.

A végére ráfordulva Czakó Barna növelte kétgólosra az előnyt, a végén csak szépíteni tudott a vendégcsapat, miután lehozták a kapust.


Fotók: Tumbász Hédi

A győzelemmel megmaradt az esély arra, hogy ne az utolsó helyen zárjunk, ehhez azonban mindkét hátralévő mérkőzést meg kell nyernie a csapatnak, míg a két fő riválisnak, a Dunaújvárosnak és a Hokiklubnak mindkettőt el kell veszítenie.

Az egyikről mi is tehetünk, hiszen szerdán a Dunaújvárost fogadjuk a Jégcentrumban.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője: A fiatalságunkból adódóan egy kicsit nyomta a srácok vállát a teher, hogy a januári teljesítmény alapján sokan rájátszást vártak tőlünk. Kettős arcunk van a középszakaszban, volt, hogy nyert helyzetből buktunk el, máskor vert helyzetből álltunk fel. Sokáig tabellaszomszédok voltunk a Hokiklubbal, nagyon jó ki-ki meccseket játszottunk egymással, nagy küzdelem volt a miénk ebben a szezonban, igazi presztízscsata.

Gröschl Tamás, a Hokiklub Budapest edzője: A sport már csak ilyen, nem mindig arányos a kapura lövések száma a végeredménnyel. Becsülettel dolgoztunk, ma ez így sikerült. A játékosok java része megtette azt, amit kértünk, alapvetően csapatként működtünk, sajnos, ez most erre volt elég. A következő két mérkőzésre is ilyen elánnal megyünk majd ki, dolgozunk majd a szerencsénkért, meglátjuk, hogy jövünk ki ebből, már nem csak a saját kezünkben van a sorsunk. Gratulálok a Vasasnak.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Az Erste Liga alsóházi középszakaszának állása:

  1. Fehérvári Titánok 8 3 3 - 2 19-14 21
  2. Gyergyói HK 8 4 1 - 3 26-18 18
  3. Vienna Capitals 8 5 - 1 2 23-23 17
  4. Hokiklub Budapest 8 3 1 1 3 25-22 12
  5. Dunaújvárosi Acélbikák 8 3 - - 5 17-16 11
  6. Schiller-Vasas HC 8 1 - 3 4 16-26 6

Hirdetések