Jenkei Dániel, 2019.02.18. | Klub

Az elmúlt héten Szarajevóban randevúztak sportáguk legjobbjai  a 14. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.

Ahogy a játékok előtt beszámoltunk róla, a 17 fős magyar csapatból 4-en is a Vasas versenyzőiként léptek hóra, vagy éppen jégre Szarajevóban. Valamennyi sportolónk más-más tervekkel indult neki a viadalnak, de összességében elmondható, hogy mindenki a céljainak megfelelően szerepelt, sőt...

A szervezők egyébként igyekeztek mindenben hasonló körítést varázsolni, mint a nagyok olimpiájára, így a versenyzőknek különleges megnyitó és záróünnepségben is részük lehetett. Persze Szarajevótól egyébként sem áll messze a téli olimpiai hangulat, hiszen 1984-ben itt rendezték a játékokat.
 


Rögtön az első versenynapon került sor a női műlesiklásra, amelyben Tóth Zita révén voltunk érdekeltek. Nem meglepő, de versenyzőnk ezúttal is túlszárnyalta a várakozásokat, és 102 induló közül a kilencedik helyen végzett. Eredménye az előzetesen kitűzött célt túltejesítve a második legjobb volt a 2002-es születésűek között, ami a jövő évi Ifjúsági Téli Olimpiai szempontjából több mint biztató.

Zita a remek egyéni eredmény mellett a különleges parallel csapatversenyben is begyűjtött egy 9. helyezést, itt a társai Hozmann Szonja, Hoque Isbat Áron és Tausz András voltak. Harmadik számában, az óriás-műlesiklásban kiesett az első futamban.
 


Sífutásban Laczkó Vivien és Balog Zoárd Ákos számára már önmagában a részvétel is nagy sikert jelentett, a versenyen végül tisztesen helytálltak mindhárom számukban.

A hölgyek 7,5 kilométeres klasszikus stílusú versenyében Laczkó Vivien 76., 5 km-en pedig a 69. helyen ért célba. A férfiak 10 kilométeres számában Balog Zoárd Ákos a 87., míg 7,5 km-en a 92. helyezést érte el.

A sprintszámban ugyanezek a helyezések 72., illetve 90. helyre módosultak, amely egyik versenyzőnk számára sem volt elegendő a kieséses szakaszba való kerüléshez.
 


Az i-re pontot a Biró Blanka, Dobor Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Sebestyén összeállítású curlingcsapat tette fel, amelyből a Vasast Dobor Regina képviselte.

A fiatalok imponáló játékkal jutottak tovább a csoportjukból az elődöntőbe, ahol ugyan Svájctól kikaptak, de ezt egy győztes bronzmeccs követte Lengyelország ellen, így végül Vasas-éremmel zárult az EYOF.

 

 

(fotók: olimpia.hu)


Hirdetések