Dobos Sándor, 2019.02.16. | Jégkorong

Nem játszott jól a Schiller-Vasas HC a bécsiek ellen, ennek pedig vereség lett az eredménye az Erste Liga középszakaszában.

Erste Liga, középszakasz:

Schiller-Vasas HC–Vienna Capitals II 2-4 (0-1, 1-1, 1-2)
Vasas Jégcentrum, 250 néző, vezette: Babic, Pálkövi Zs., Kedves, Soltész

Vasas: Koitmaa
Bálint, Bukor – Surányi, Tornyai – Fejes (1), Inglis – Kováts M., Seregély
BÖDÖK 2, Schmál (1), Szlama (1) – Lőczi, Székely-Mádai G., TURBUCZ – Czakó, Gágyor, Rózsa – Csiki, Szlépka, Varga T.
Edző: Ladányi Balázs

Vienna: ZIMMERMANN
Santeri, Satmark (1) – HEDBERG 2, Piff – Pallierer, Posch – Wolf
HILTUNEN (2), Kittinger, MAXA – Hofer, Ranftl, Schlögl 1 – PREISER 1 (1), Rohm
Edző: Heiskanen Santeri

Kiállítások: 10, illetve 16 perc
Kapura lövések: 31-37


Bár az első harmad elején még voltak jó pillanatai a Schiller-Vasasnak, a mérkőzés egészében nem azt a játékot nyújtotta, amelyet láthattunk tőle, mondjuk az alapszakasz hajrájában.

Sok pontatlanság csúszott a játékba, az emberelőnyös helyzetek továbbra sem jelentenek igazi esélyt a gólszerzésre a mieinknél. Pedig a Vienna Capitals mindössze hét támadóval érkezett a meccsre, három sorral játszanak jó ideje, és ahogyan az edző is fogalmazott a meccs végén, alapvetően fáradtak is ezekben a hetekben.

A Vasas csapatából Bödök Bence játéka mindenképp kiemelendő, hiszen most is gólerős volt, ahogyan az egész bajnokságban az – mindkét alkalommal ő mattolta Zimmermannt.

A negyedik bécsi gól már akkor esett, amikor lehoztuk kapusunkat, ettől még persze nagyon fájt, az is.

A vége 4-2-es vereség, amivel elvesztettük utolsó esélyünket is a rájátszásba kerülésre. Maradt három bajnoki, ahol meg kell és lehet mutatni a csapat erejét.

Revák Zoltán, a Schiller-Vasas HC másodedzője: „Mondhatom, hogy a szezon leggyengébb játékát nyújtottuk. Egyelőre még nem tudjuk, hogy mi volt ennek az oka, ráadásul azért bosszantó a teljesítmény, mert egy talán nem túl éles Bécs volt az ellenfél. Rendet kell tenni a fejekben, ezt kértük a játékosoktól a meccs után, hiszen még van hátra három forduló.”

Heiskanen Santeri, a Vienna Capitals II vezetőedzője: „Nagyon nehéz mérkőzés volt ez a mai. Az utóbbi időben kevés játékos állt a rendelkezésemre, ma összesen hét csatárral álltunk ki, így nem egyszerű, nagyon fáradtak a játékosok. De nagyon büszke vagyok a csapatra a mai győzelem után, a második harmad volt talán a legerősebb számunkra, az utolsó viszont roppant nehéz, a sok kiállítás miatt is. A védekezésünk jó volt, a kapusunk jól védett, boldog vagyok a három pont miatt.” 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések