Dobos Sándor, 2019.02.16. | Klub

Alapításának harmincadik évfordulóját ünnepli idén a Sportegyesületek Országos Szövetsége. A SOSZ pénteken tartotta idei gálaestjét, ahol az elmúlt három évtized legeredményesebb klubjait köszöntötték, a Vasas SC-t is.

A Groupama Arénában ünnepelt a Sportegyesületek Országos Szövetsége, amelyet 1989-ben alapítottak, és amely szervezet tagjai a magyar sport sikerességének, eredményességének hátterét adják. A nemzeti bajnokságokban és világversenyeken elinduló sportolók ugyanis az egyesületekben sportolnak, ezekben a műhelyekben épülnek nap mint nap, ugyanakkor a sportegyesületek összesége valójában egy nagy és összetartó család.

Így fogalmazott dr. Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi elnöke, a NOB tagja, valamint dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is. Mindannyian kiemelték, hogy az egyesületek által biztosított ernyő és háttér nélkül a magyar sportélet nem lenne képes újra és újra jelezni a minőséget.

Kiemelték, hogy a jövő bajnokai, benne a 2032-es olimpiai érmes versenyzői már megszülettek, köztünk vannak, a sportegyesületekben. Még nem tudjuk, kik ők, de a klubok mindent megtesznek azért, hogy többen és többen legyenek.


Fotók: Tumbász Hédi

A SOSZ – és a magyar sport – úgymond virágkorát éli, több mint 500 tagja van a szervezetnek.

A gálán a 30. évforduló alkalmából összeállították az elmúlt három évtized legeredményesebb magyar egyesületeinek listáját, méghozzá az olimpiai és paralimpiai eredményességet alapul véve. Ez alapján a Budapesti Honvéd és az Újpesti TE mögött a harmadik helyen végzett a Vasas SC.

Az elmúlt harminc évben klubunk sportolói 18 arany-, 6 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek az olimpiákon és paralimpiákon.

Az emlékplakettet Gyalog András, a Vasas SC korábbi és Markovits László, klubunk jelenlegi elnöke vette át.


Hirdetések