Dobos Sándor, 2019.02.14. | Jégkorong

Bár voltak jó periódusai a Schiller-Vasasnak, a hazaiak győzelme megérdemelt volt, mindez az Erste Liga középszakaszának 6. fordulójában.

Erste Liga, középszakasz, 6. forduló:

Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)
Székesfehérvár, 150 néző, vezette:
Soós, Haszonits, Muzsik, Kedves

Fehérvár: Gyenes
Beukeboom 1, Kiss R. – Reiter, Szabó B. – Imre, Láday – Sándor F.
Kiss P., Lewis (2), Mihály Ákos 1 – Balogh B. 1, Bennett, Madácsi (1) – Császár, Mazzag, Péter A. – Buzás, Hamvai
Edző: Kiss Dávid

Vasas: Tóth B.
Bálint, Bukor – Surányi, Tornyai – Fejes, Inglis – Kováts, Seregély
Bödök, Schmál, Szlama – Lőczi, Székely-Mádai G., Turbucz – Csiki 1, Szlépka (1), Varga T. – Czakó, Gágyor, Rózsa
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Kapura lövések: 29-23


Mint minden mérkőzésen, a csütörtökin is a győzelem volt a célja a Schiller-Vasasnak, de elég gyorsan, 33 másodperc alatt megnehezítette a saját helyzetét csapatunk, hiszen Mihály Ákos lövése becsorgott a kapuba, máris vezetett a Fehérvár.

Az előnyt aztán megtoldották egy emberelőnyös góllal, Lewis és Beukeboom szépen játszott össze, 2-0-ra vezetett a 15. percben a Titánok csapata, amely két nappal előtte hazai pályán kapott ki a Vienna Capitals II-től.

Nem a miénk volt az első harmad, a második viszont igen, volt egy egészen aktív periódusunk, amikor érett a gól, és meg is érkezett. Szlépka Armand lövését még védte Gyenes Dávid, de a kipattanót Csiki Attila bekotorta, nyílttá téve így a meccset.

Sajnos, a harmadik harmadban a hazaiak akarata érvényesült, veszélyesebben játszottak, de Tóth Balázs jól állt a lábán a kapuban. Emberelőnyös helyzeteinkben pontatlanságok miatt nem sikerült dominálni, ez pedig sokba került. Két perccel a vége előtt Bödök Bence tört egyedül kapura (emberhátrányban), de Gyenesbe lőtte a korongot.

Alig fél perccel később a fehérváriak eldöntötték a meccset, Bennett lőtt a kapuba, 3-1.

A vége 3-1-es fehérvári siker, a Schiller-Vasas legközelebb szombaton, a Vasas Jégcentrumban játszik a Vienna Capitals II ellen. A bécsiek csütörtökön 4-2-re verték a Dunaújvárost.

Revák Zoltán, a Schiller-Vasas másodedzője: 
"Ez volt a második mérkőzésünk, amikor rögtön az első percben gólt kaptunk. Úgy érzem, nem állunk bele kellően a meccsbe, nem vagyunk eléggé felkészültek az elején, kicsit mindig az öltözőben ragadunk, holott erre külön felhívjuk a csapat figyelmét. Megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy egyenlítsünk vagy fordítsunk. Persze közben a Fehérvárnak is voltak lehetőségei, viszont teljesen más lett volna a mérkőzés, ha nem nulla kettő után rohanunk az eredmény után, hanem pariban vagyunk végig."

Az Erste Liga alsóházi középszakaszának állása:

  1. Fehérvári Titánok 7 3 3 - 1 17-10 21
  2. Gyergyói HK 7 3 1 - 3 22-16 15
  3. Vienna Capitals 7 4 - 1 2 19-21 14
  4. Dunaújvárosi Acélbikák 7 3 - - 4 19-22 11
  5. Hokiklub Budapest 6 2 1 1 2 17-16 9
  6. Schiller-Vasas HC 6 - - 3 3 11-20 3

Hirdetések