Dobos Sándor, 2019.02.11. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC 0-2-ről egyenlített Gyergyószentmiklóson, de végül a hazaiak orosz légiósa eldöntötte a másik pont sorsát.

Erste Liga, középszakasz, 4. forduló:

Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)
Gyergyószentmiklós, 1190 néző, vezette
: Péter, Málnási, Andre

Gyergyó: Ruczuj
Ezhov, Kozma – Góga, Orbán Sz. – Bobcek (1), Nagy Cs. – Ferenc Csibi, Ivácson
Constantin (1), Csergő, Pestunov – Karpus (1), Sára, Vorobjev 2 – Benedek, Péter Zs., Steen – Barabás (1), Daradics 1, Elekes Darabont
Edző: Mikael Tisell

Vasas: Koitmaa (Tóth B.)
Bukor, Seregély – Surányi, Tornyai – Inglis, Fejes
Bödök 2, Schmál (2), Szlama (2) – Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz – Csiki, Szlépka, Varga T. – Bálint, Gágyor, Rózsa
Edző: Ladányi Balázs

Kapura lövések: 48-37
Kiállítások: 2, ill. 2 perc


Játszott már szoros mérkőzést Gyergyóban a Schiller-Vasas HC, de akkor 6-4-re, majd 3-2-re nyertek a légiósokkal megtűzdelt hazaiak. Itthon, a Vasas Jégcentrumban legyőztük már őket egy 3-0-s utolsó harmaddal, idegenben viszont még nem sikerült három pontot szerezni, és egyébként sem jött ez még össze Erdélyben, a Csíkszereda és a Brassó ellen sem.

A pontszerzés sem, egészen hétfőig, ugyanis a Gyergyó 2-0-s vezetése után Bödök Bence révén (mindkétszer Schmál Kristóf és Szlama Dániel jegyezte a gólpasszt) sikerült egyenlíteni, és hosszabbításra menteni a meccset.

Sőt, a mentés nem is igazán megfelelő kifejezés, hiszen a harmadik harmadban győzelmi esélye is volt a társaságnak, remekül védekeztünk, emellett kontrákra is futotta, Turbucz Martiné volt az utolsó próbálkozás, de Ruczuj jól védett ezen az estén. Ahogyan a Vasas kapusai is, Tóth Balázs Villem-Henrik Koitmaa sérülése miatt jött be az utolsó tízpercre.


Fotók: Bereczky Szilárd/Gyergyói HK

A hosszabbításban aztán az orosz Vorobjev, aki az egész liga egyik legértékesebb és leggólerősebb játékosa kihasználta a korongvesztésünket, és második góljával eldöntötte a mérkőzést.

A középszakaszban ugyan még nem sikerült meccset nyernie a Vasasnak, de ismét bizonyították a fiúk, hogy egyértelműen felvették már az Erste Liga ritmusát, sehol sem vallanak szégyent, sőt.

Innentől pedig jönnek sorban a mérkőzések: csütörtökön Fehérváron játszunk, szombaton pedig elkezdődik a négymeccses hazai sorozat, sorrendben a Vienna Capitals, a Hokiklub Budapest, a Dunaújváros és a Gyergyó ellen.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője:
"A pozitívum az, hogy pontot tudtunk rabolni Gyergyóból. Nagyon nehéz itt játszani, nagyon jó közönségük van, nagyon jó csapatuk, sok tapasztalattal. Sikerült vert helyzetből felállni mégis. Az első harmad nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de szerencsére utána úgy játszottunk, ahogy kell, aminek meg is lett az eredménye."

Schmál Kristóf, a Schiller-Vasas HC játékosa:
"Az első harmadban látszott, hogy 12 napja nem játszottunk mérkőzést. Utána sikerült talpra állni és úgy játszani, ahogy kell. Végig felfelé ívelő teéjesítményt nyújtottunk a meccsen, a következő mérkőzéseken is az lesz a cél, hogy pontot, de inkább pontokat szerezzünk."

Az Erste Liga alsóházi középszakaszának állása:

  1. Fehérvári Titánok 5 2 3 - - 11-5 18
  2. Gyergyói HK 6 3 1 - 2 20-11 15
  3. Vienna Capitals 5 2 - 1 2 11-16 8
  4. Dunaújvárosi Acélbikák 5 2 - - 3 11-15 8
  5. Hokiklub Budapest 4 1 1 1 1 9-8 6
  6. Schiller-Vasas HC 5 - - 3 2 10-17 3

Hirdetések