Jenkei Dániel, 2019.02.11. | Ökölvívás

Szép győzelmek és kellemetlen meglepetések is tarkították a Vasas-versenyzők debreceni szereplését.

Az idei évben is - immáron 63. alkalommal - Debrecen városa adott otthont a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenynek. A színvonalas eseményen 27 ország, 179 versenyzője mérlegelt, és négy napon át küzdöttek egymással a különböző súlycsoportokban.

A Vasas-Süllős Boxing Team hat versenyzővel vett részt a viadalon, közülük Harcsa Zoltán szerepelt a legjobban 75 kg-ban, de ő sem lehet elégedett, hiszen miután az első körben látványos kiütéssel verte holland ellenfelét, majd az elődöntőt is abszolválta, a fináléban kikapott Cservenka Róberttól.

Fodor Milán egy Európa-bajnoki ötödik szlovák versenyző legyőzésével kezdett 64 kg-ban, utána viszont kikapott a későbbi győztes lengyel ellenfelétől, így a harmadik helyen végzett.

Akárcsak női 57 kg-ban Benke Sára, aki erőnyerőként jutott az elődöntőbe, ahol egy orosz hölgytől szenvedett pontozásos vereséget, igaz a szakértők szerint nem teljesen jogosan.

Gombkötő Tamás (64 kg), Kozák László (69 kg) és Lokár Márk (81 kg) egyaránt nyert meccs nélkül lett ötödik, és főleg utóbbi esetében tűnt véleményesnek a pontozásos végeredmény.

Az klubok közötti összesített pontversenyben a Vasas-Süllős Boxing a második helyet szerezte meg.
 

fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Hirdetések