Dobos Sándor, 2019.02.07. | Karate

Négy katás versenyzőnkért szurkolhatunk a pénteken, Dániában kezdődő Eb-n. Egri Tamás szakosztály-igazgatónk a magyar válogatott edzői stábját erősíti Aalborgban.

A korosztályos magyar válogatott 33 versenyzővel vág neki az aalborgi, péntektől vasárnapig tartó kadet, junior és U21-es Európa-bajnokságnak. 51 ország több mint 1100 sportolót nevezett a kontinenstornára, és a magyar szakvezetés akár az öt érem megszerzését sem tartja lehetetlen vállalkozásnak.

Az egyéni kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyzőkön kívül ezúttal is lesz magyar fiú csapat formagyakorlatban, és klubunk büszke lehet arra, hogy a csapat teljes egészében vasasos. Csicsay Gergely, Mérő Bálint és Forgács Richárd akár merészebb terveket is szövögethet az U21-esek között.


Alulról Mérő Bálint, Forgács Richárd és Csicsay Gergely

Nemrégiben a Vasas Karate Dojóban jártunk, ahol a csapat tagjaival az Európa-bajnoki felkészülésről is beszélgettünk. Itt lehet visszanézni azt a videót.

„Két kvalifikációs versenyünk volt, az egyik Horvátországban, a másik Lengyelországban. Mindkettőt sikerült megnyerni, meglátjuk, hogy az Európa-bajnokság hogy sikerül” – mondta akkor sejtelmesen Csicsay Gergely, aki a juniorok között egyéniben is indul az Eb-n.

Rajta kívül Forgács Tamásnak is szurkolhatunk egyéniben, ő az U21-es mezőnyben indul katában. Ő nemrég Horvátországban ért el szép eredményt, de egyébként is szakosztályunk egyik legeredményesebb versenyzője.


Forgács Tamás és Egri Tamás még Horvátországban

A magyar válogatott tagjai, így a vasasos versenyzők is, Tatán edzőtáboroztak az Eb-t megelőzően, a visszajelzések alapján jól sikerült ez az időszak a felkészülést tekintve.

A kadet, junior és U21-es Európa-bajnokság vasasos résztvevői:

Juniorok:
Fiúk: Kata: Csicsay Gergely

U21:
Fiúk: Kata: Forgács Tamás
Fiú kata csapat: Mérő Bálint, Forgács Richárd, Csicsay Gergely

Az Európa-bajnokság eseményeit, eredményei, statisztikáit itt lehet követni.


Hirdetések