Jenkei Dániel, 2019.02.07. | Klub

Február 9-től február 16-ig Szarajevóban rendezik a Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, amelyen klubunk versenyzőinek is szurkolhatunk.

Az összesen 17 fős magyar küldöttség közel negyedét a Vasas versenyzői adják a téli olimpiák kistestvérén, összesen négy sportolónkért izgulhatunk.

Alpesi síben Tóth Zita képviseli a magyar és vasasos színeket, aki a szezon folyamán már eddig is kiemelkedő eredményekkel vétette észre magát.

„Nagyon várom az EYOF-ot, már az ünnepélyes eskütétel is nagy élmény volt, ritkán adatik meg, hogy igazi csapatként utazzunk egy versenyre. Az előző héten betegeskedtem kicsit, de most már újra havon vagyok itt Ausztriában, szerintem eddig nagyon jól sikerült a felkészülésem. Sose síeltem még a balkáni régióban, így ez is újdonság lesz. Szombaton utazunk, hétfőn kezdem az óriás műlesiklással, utána szerdán jön a szlalom, végül pedig egy különleges csapatversennyel zárunk, amelyen minden nemzetből két-két fiú és lányversenyző indul, és kieséses rendszerben zajlik. Összességében biztosan hatalmas élmény lesz a megnyitótól kezdve az egész verseny, de azért szeretnék jól is szerepelni, minden ország a legjobb versenyzőit próbálja indítani, így az első 20-ba várnám magamat, ha pedig minden összeáll, akár ennél bátrabb céljaim is lehetnek.”

 


A sífutó Laczkó Vivien három versenyszámban indul Szarajevóban, klasszikus és szabad stílusban, valamint a sprintversenyen is.

„Az első erőpróba február 11-én lesz, a 7,5 km-es klasszikus stílusú versenyszám, majd másnap korcsolyastílusban fogunk versenyezni, mi lányok 5 km-en, a fiúk 7,5 km-en, 13-án pedig kvalifikációs klasszikus sprint versenyszámban indulok. Régóta várom az EYOF-ot, és nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen kaliberű versenyen képviselhetem Magyarországot és a Vasas SC-t. Már számolom vissza a napokat, vagy ahogy a kisgyerekek szokták, számolom, hogy mennyit kell még aludni. A lehető legjobban akarok teljesíteni az EYOF-on, beleadva anyait-apait, kihozni a maximumot magamból, amivel remélhetőleg az első 30 között végezhetek. Szerencsésnek érzem magam, hiszen viszonylag jó körülmények között tudtam felkészülni, minden nap hétfőtől vasárnapig jártam fel a Normafához síelni, persze amikor nem épp versenyen voltam. Sajnos mostanra elolvadt a hó az időjárás ingadozása miatt, de úgy érzem, hogy az utolsó centiméterig kihasználtam a lehetőségeket.”

 


A Vasas SC egy másik sífutót is ad a magyar küldöttségbe, Balog Zoárd Ákos is mindhárom versenyszámban rajthoz áll.

„Ekkora eseményen még soha nem vettem részt, csak kisebb hazai és nemzetközi versenyeken, de nincs bennem izgalom emiatt, nincs bennem félsz, szerintem feldob majd a körítés. Biztos vagyok benne, hogy nagy élmény lesz az EYOF. Most úgy néz ki, hogy nemcsak a 10 km-es klasszikusban, hanem „skatingben” is indulok majd.”

 


Curlingben vegyes csapatok versenyeznek az EYOF-on, köztük a Bíró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc Sebestyén összeállítású magyar egység is. Dobor Regina a Vasas sportolója, nemrég negyedik lett a finnországi junior világbajnokságon a női csapattal, egy hajszállal lemaradva az A-csoportos vb-re jutástól.

„Nagyon megtisztelő a lehetőség, hogy részt vehetünk a szarajevói téli ifjúsági olimpiai játékokon. Edzőnk, Szarvas Gábor, valamint a Magyar Curling Szövetség minket bízott meg ezzel a kihívással. Úgy gondolom, és ezt mondhatom a teljes csapat nevében, hogy mindenki igyekszik majd a maximumot kihozni magából. A csapatdinamika fejlesztése érdekében edzőmeccseket szerveztünk, valamint részt vettünk az országos bajnokságon is, ahol sikerült összeszokni, ráadásul megszerezni a bronzérmet is. Nagy reményekkel indulunk neki a versenynek. A cél adott, már csak meg kell valósítani.”

 


A Vasas SC versenyzőinek programja:

Február 11., 8:30: Curling, Törökország-Magyarország (Dobor Regina)
Február 11., 10:00, 12:30: Óriás műlesiklás 1. és 2. futam (Tóth Zita)
Február 11., 10:00-11:30: Sífutás, klasszikus stílus (fiúk 10 km, lányok 7,5 km) (Laczkó Vivien, Balog Zoárd)
Február 12., 9:30: Curling, Nagy-Britannia-Magyarország (Dobor Regina)
Február 12., 10:00-11:30: Sífutás, szabadstílus, lányok 5 km (Laczkó Vivien)
Február 12., 12:00-13:30: Sífutás, szabadstílus, fiúk, 7,5 km (Balog Zoárd)
Február 12., 17:00: Curling, Csehország-Magyarország (Dobor Regina)
Február 13., 10:00, 12:30: Műlesiklás 1. és 2. futam (Tóth Zita)
Február 13., 12:00: Curling:  Dánia-Magyarország (Dobor Regina)
Február 13., 19:00: Curling: Magyarország-Oroszország (Dobor Regina)
Február 14., 10:30-15:00: Sífutás, sprint klasszikus, selejtezők, lány, fiú (Laczkó Vivien, Balog Zoárd)
Február 15., 9:00-15:00: Paralell vegyes csapat (Tóth Zita)


Hirdetések