Jenkei Dániel, 2019.02.04. | Kézilabda

 Binó Boglárka másfél évre kölcsönbe érkezik a Vasashoz Győrből.

Binó Boglárka 1999 október 11-én Szombathelyen született, a helyi klubban kezdett el kézilabdázni, majd 2013-ban a Győri ETO utánpótlásába került kapusként, ahol többek között junior bajnoki címet nyert, és bekerült a korosztályos válogatottba is.

A világsztárokkal teletűzdelt Győri Audi ETO KC felnőtt csapatában 2017 májusában, a Dunaújváros ellen kapott először lehetőséget az NB I-ben.

A 184 cm magas kapus kölcsönjátékosként szerepelt Mosonmagyaróváron, a legutóbbi őszi szezont pedig az NB I-es Békéscsabánál töltötte hasonló státuszban.

Most is kölcsönben érkezik a Vasashoz, ezúttal azonban a tervek hosszabb távúak, hiszen klubunk és a Győr másféléves megállapodást kötött egymással.

Szándékosan hagytuk a végére Binó Boglárka eddigi legnagyobb sikerét, hiszen 2018-ban ő is tagja volt a junior világbajnoki címet nyerő magyar kézilabda-válogatottnak. A tornán elsősorban a románok elleni negyeddöntőben alkotott maradandót, és védéseivel nagyban hozzájárult a továbbjutáshoz.

Varga Márta vezetőedző így nyilatkozott új játékosáról: - Az őszi idényben nagy kilengések voltak a kapusteljesítményekben a csapatomnál, ezért szerettük volna stabilizálni ezt a posztot. Bogi érkezésével erre minden esély megvan, Győrből biztosan profi szemléletet hoz magával, ráadásul tökéletesen beleillik a fiatal csapatunkba.  Nyilvánvalóan kell még idő ahhoz, hogy összeszokjon a csapattal, de ha felveszi a ritmust, akkor biztosan nagy hasznunkra lesz majd.

A VasasTV videójából pedig az is kiderül, mit mondott Binó Boglárka a szerződéskötés napján.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések