Jenkei András, 2019.02.03. | Labdarúgás

Az NB II tavaszi rajtján pályaválasztóként szenvedett vereséget a Vasas.

Vasas – BFC Siófok 0-2 (0-1)
Szusza Ferenc stadion, 800 néző.

Vezette: Nagy Norbert (Kepe Arnold, Aradi József)

Vasas: Bese B.– Szivacski, Tóth B., Talabér, Hajdú Á. – Kovács M., Borbély (Rétyi 53.) – Murka (Bévárdi 53.), Szatmári L., Birtalan (Hrepka 74.) – Balajti.
Vezetőedző: Szanyó Károly

Siófok: Molnár P. – Kiss B., Lorentz, Gál M., Fehér Zs., Balogh. B (Réti a szünetben) – Magasföldi J. (Csilus T. 75.), Horváth A., Medgyes – Elek B., Zamostny (Horváth P. 56.)
Vezetőedző: Mihalecz István

Gólszerző: Magasföldi (34.), Réti P. (60.)

A mérkőzés kezdete előtt, a héten elhunyt legendánkra, Ihász Kálmánra emlékeztünk a Szusza Ferenc Stadionban. Ezután pedig abban bíztunk, hogy kezdetét veszi labdarúgóink tavaszi hadjárata a feljutásért.

“Gólra játsszunk, ne szögletre!” - ez az instrukció pedig már a 24. percben jött a lelátóról. És bizony volt is benne valami, hiszen a meccs első részében mi irányítottuk a játékot, de ez csak néhány veszélyes pontrúgáshoz bizonyult elegendőnek.
A 34. percben aztán ugyancsak egy rögzített helyzet kellett a vezető gólhoz, csakhogy ez a Siófok nevéhez fűződött. A rutinos Magasföldi közel 30 méterről vette célba a kapunkat, lövése megpattant, és a kissé kint helyezkedő Bese felett a hálóba vágódott. Derült égből jött a gól, igaz utána Kovács Milán remek kiugratását követően Balajti majdnem rögtön válaszolt, de a siófoki kapus a helyén volt, akárcsak Birtalan lövésénél, és az összes többi helyzetünknél.
A végére felbillent a pálya, mégis a vendégek vezettek a szünetben 1-0-ra.
 


                                                                                 fotó: Vasas Attila


Szanyó Károly a második félidő elején Rétyi és Bévárdi beküldésésvel próbálta még offenzívebbé tenni csapatunkat, de megint a Siófok talált be, és megint nagyjából a semmiből. Réti Patrik a 60. percben egy szöglet utáni kipattanót bombázott védhetetlenül a kapunkba. 


Természetesen innentől még inkább folytatódott a mieink egykapuzása, de láthatóan egyre idegesebbé is vált a Szanyó-csapat, ami elsősorban a felesleges és pontatlan középreívelésekben mutatkozott meg. Ebben az időszakban egyedül a 18 éves Rétyin éreztük, hogy váratlant húzhat, volt is egy szép kapufája, de a gól se neki, se a többi vasasos társának nem jött össze.

Fájó, és igencsak váratlan vereséget szenvedtünk a Siófoktól...


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 

 


Hirdetések