Dobos Sándor, 2019.02.02. | Vízilabda

Már 9-8-ra és 10-9-re is vezetett vízilabdacsapatunk Miskolcon, de végül az utolsó 80 másodpercben fordított a csoport harmadik helyezett, nagyon erős kerettel bíró együttese.

E.ON OB I, 11. forduló:

PannErgy-Miskolci VLC–VasasPlaket 11-10 (3-2, 5-3, 0-2, 3-3)
Miskolc, vezette:
Petik, Kovács S.

Miskolc: Csoma – Banicevic 1, Nagy Á. 2, Vadovics V., Bedő, Lőrincz 2, Stonajovic 1. Csere: Hornyák, Bowen 2, Misic 3, Milicic, Szőke. Vezetőedző: Sike József

Vasas: Jónás – Miklós L., Sélley-Rauscher 3, Hegedüs, Simon H. 3, Takács, Halek 1. Csere: Bencz 3, Szabó B., Mátyók, Hőna, Vogel Simon, Hajdu A. Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 4/10, illetve 1/7
Ötméteresek: 2/2, illetve 1/1
Kipontozódott: Hőna (19.), Hegedüs G. (32.)
Kiállítva cserével: Bedő (25.)


A Miskolc elleni bajnoki nem az a mérkőzés volt, amelyet meg kellett nyernie a Vasasnak a céljai megvalósulása érdekében, ugyanakkor jelezték a játékosok, hogy a cél nem lehet más, mint meglepetést okozni.

Ez sikerült is, annak ellenére, hogy a teljesítményért végül pontot nem adtak. 43 másodpercen múlt.

Persze, a 32. perc közepéig történt egy s más, például az, hogy a Vasas jól állt bele a mérkőzésbe, tapadt a válogatottakkal megtűzdelt Miskolcra, és még később akkor sem adta fel, amikor egy kicsit szétnyílt a különbség. 8-5-nél ugyanis nem engedte tovább a hazaiakat, sőt, egyenlítettünk 8-8-nál.

Nem volt vége ekkor sem a „pimaszkodásnak”, 9-8-ra és 10-9-re vezettünk, Simon Henrik, Bencz Rolf és Sélley-Rauscher Domonkos nagyon pontosan és gólerősen játszott ezen az estén, és akkor még az ő kiszolgálásukról nem is beszéltünk.

1 perc 20 másodperccel a vége előtt a válogatott Nagy Ádám egyenlített, majd nem sokkal később 5 méterest kapott a Miskolc, amit ugyanő értékesített. A két hazai gólt két labdavesztés előzte meg (az egyiknél talán fordítva is lehetett volna ítélni), azaz a végén egy kicsit kicsúszott a bravúr a kezünkből.

Ezzel együtt erre a teljesítményre mindenképpen büszke lehet a csapat, és bár a hazafelé út talán egy kissé szomorkás lesz/volt, a következő három bajnoki előtt bizakodhatunk.

Földi László, a VasasPlaket vezetőedzője:
„Csak gratulálni tudok a csapatnak, nagyon büszke vagyok a fiúkra. A realitás az, hogy nagyon nehéz egy ilyen erős csapatot elbizonytalanítani, és nem is mindig lehet – ez azonban semmit sem von le az érdemeinkből. Talán ez volt a legfegyelmezettebb játékunk, ráadásul négy negyeden keresztül. Igaz ez még akkor is, ha voltak egyéni hibák, amikből persze profitált a Miskolc. A srácok nagyon nagyot küzdöttek, a 8-5-ös miskolci vezetés után sorozatban négy gólt lőttünk, ez egészen szédületes periódus volt. Megpróbáltunk a végén is mindent megtenni azért, hogy megnyerjük a meccset, de a végén két hiba ezt megakadályozta, kétszer is elvesztettük a labdát, ugyanakkor az egyik akciónál talán fordított ítélet lett volna jogos. Ezzel együtt egy ilyen eredmény után nem kell sok mindent megmagyarázni, le a kalappal a fiúk teljesítménye előtt, soha ne játsszunk rosszabbul a következő három bajnokin, és ha ez így lesz, akkor valóra tudjuk váltani az álmainkat.”


Hirdetések