Dobos Sándor, 2019.02.02. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC 4-3-ra alulmaradt a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában az Erste Liga középszakaszának szombati mérkőzésén.

Erste Liga középszakasz:

Dunaújvárosi Acélbikák–Schiller-Vasas HC 4-3 (0-1, 3-1, 1-1)
Dunaújváros, 400 néző, vezette: Németh, Haszonits, Kis-Király, Váczi

DAB: Garbacz
Franssila, Lencsés – Erdélyi (1), Hruby – Jabornik (1), Mestyán (1) – Huffner, Szabó D.
Nagy M. (1), Németh P., Uski – Azari 1 (1), Iossafov, Tóth G. – Barna, Dubek, Saluga 1 – Gulácsi, Huovinen 2 (1), Makovics
Edző: Borbás Gergely

Vasas: Tóth B.
Bukor 1, Seregély – Surányi, Tornyai – Fejes, Inglis – Rózsa I.
Bödök, Schmál, Szlama – Lőczi 1 (1), Székely-Mádai (2), Turbucz 1 – Csiki, Szlépka, Varga T. – Bálint, Belényesi, Gágyor
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 14, ill. 8 perc


Az eddig minden középszakasz mérkőzését elveszítő, a tabellán utolsó helyen álló, és a héten kanadai edzőjét leváltó Dunaújváros volt a Schiller-Vasas HC ellenfele szombaton este. Az alapszakaszban egy pontot szereztünk ellenük, valahogy egyszer sem jött ki igazán a lépés a mieinknek, de reménykedhettünk abban, hogy ez most másképp lesz.

És jól is kezdte a meccset Ladányi Balázs csapata, amelybe hosszú idő után visszatérhetett Csiki Attila. Többet volt nálunk a korong, emberelőnyös helyzetek is adódtak, és a harmad végén, bő fél perccel a duda előtt az egyiket sikerült is kihasználni, Bukor Rajmund talált be a mieinknél: 0-1!

A második harmadban Lőczi Árpád góljával már 2-0-ra vezetett a Vasas, csakhogy a szakasz hajrája a dunaújvárosiaknak sikerül sokkal jobban, három gólt is szereztek, így a második szünetben már náluk volt az előny. Azért is volt fájó ez a tény, mert még mindig többet veszélyeztetett csapatunk, a statisztika alapján 41-28 volt a kapura lövés a mieink javára negyven perc után.

A harmadik harmad közepén a finn Huovinen második góljával már kettővel ment a DAB, innen már elég nehéz visszakapaszkodni.

A végén egy időkérés után lehozta Tóth Balázst a kapuból  Ladányi Balázs és Turbucz Martin góljával szépítettünk is, de a maradék fél percben az egyenlítésre már nem maradt energia.

Folytatás majd február 11-én, a Gyergyószentmiklós csarnokában.

Ladányi Balázs:
"Feltámasztottuk a halottat. Az első két harmadban nagyjából az történt a játékban, amit szerettünk volna: megvoltak a lövéseink, megvoltak a helyzeteink, esélyünk nyílt, hogy lezárjuk a mérkőzést. Ehelyett egyéni hibákból felhoztuk a Dunaújvárost, amely megfordította a találkozót, és ebből mi már nem tudtunk felállni."

Az Erste Liga alsóházi középszakaszának állása:

  1. Fehérvári Titánok 5 2 3 - - 11-5 18
  2. Gyergyói HK 5 3 - - 2 17-9 13
  3. Vienna Capitals 5 2 - 1 2 11-16 8
  4. Dunaújvárosi Acélbikák 5 2 - - 3 11-15 8
  5. Hokiklub Budapest 4 1 1 1 1 9-8 6
  6. Schiller-Vasas HC 4 - - 2 2 8-14 2

Hirdetések