Dobos Sándor, 2019.01.30. | Jégkorong

A Vienna Capitals II elleni csütörtöki, illetve a Dunaújváros elleni szombati Erste Liga bajnokik után egy hosszabb válogatott szünet következik.

A csütörtök 17.50-kor Bécsben kezdődő mérkőzésre a Schiller-Vasas egy nappal többet pihenhet, mint a Bécs, konkrétan egy napot. Mi kedden játszottunk a Fehérvári Titánok ellen, a Caps’ viszont szerdán is játszik, Dunaújvárosban.

Nagy kérdés, hogy a középszakaszban eddig mindkét meccsét elveszítő DAB mire lesz képes a mindenkire veszélyes bécsiek ellen. Kettejük bajnokija a Vasas számára több szempontból is érdekes, elég csak arra gondolni, hogy mindhárom csapat 2 ponttal rendelkezik, és néggyel van jelenleg lemaradva a még rájátszást érő harmadik helytől, amelyet jelenleg a Hokiklub Budapest foglal el.

Ami az alapszakasz-randevúinkat illeti: szeptember 16-án éppen ellenük vívtuk első hazai meccsünket, amelyen hiába volt nálunk az előny (3-1 ráadásul), a végén hosszabbításban kikaptunk 4-3-ra. Október 26-án Bécsben 3-0-ra nyert a Capitals farmcsapata, december 28-án pedig 4-2-re, egy teljesen nyílt meccsen. Január 4-én aztán tévés mérkőzésen nyertünk hosszabbításban a bécsiek ellen 5-4-re, azaz sikerélményből sem volt hiány eddig ellenük.

A középszakaszban mindenki a lehető legtöbb pontot szeretné gyűjteni (meg egyébként is), így mondani sem kell, mennyire fontos lenne az idegenbeli, bécsi győzelem, amelyre tehát egyelőre még nem volt példa első Erste Liga-szezonunkban.

A héten egyébként még egy meccset játszunk, szombaton, Dunaújvárosban, majd egy hosszabb válogatott szünet következik, legközelebb csak február 11-én lépünk jégre, akkor Gyergyószentmiklóson. A középszakasz pedig majd négy hazai bajnokival fejeződik be február második felében.

Turbucz Martin vezeti fel a csütörtöki meccsünket az alábbi videóban.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Az Erste Liga alsóházi középszakaszának állása:

  1. Fehérvári Titánok 4 1 3 - - 8-4 15
  2. Gyergyói HK 2 2 - - - 14-2 10
  3. Hokiklub Budapest 3 1 1 1 - 8-6 6
  4. Schiller-Vasas HC 2 - - 2 - 4-6 2
  5. Dunaújvárosi Acélbikák 2 - - - 2 2-8 2
  6. Vienna Capitals II 3 - - 1 2 3-13 1

Hirdetések