Dobos Sándor, 2019.01.29. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC szétlövés után kapott ki 2-1-re a Fehérvári Titánok ellen.

Erste Liga, alsóházi középszakasz:

Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)

Vasas Jégcentrum, 150 néző, vezette: Varjú, Pálkövi Zs., Kövesi, Pálkövi Botond

Vasas: TÓTH B.
Bukor, SEREGÉLY – Surányi, Tornyai – FEJES 1, Inglis – Kováts M., Vokla
Bödök, Schmál, Szlama – Lőczi (1), SZÉKELY-MÁDAI, TURBUCZ (1) – Majoross, Pápa, Varga – Bálint, Bugár, Gágyor
Edző: Ladányi Balázs

Fehérvár: GYENES
BEUKEBOOM 1, Kiss R. – IMRE, Szabó B. – Láday, Reiter – Vas Márk
KISS P., Lewis, MIHÁLY ÁKOS 1 – Balogh B., Bennett (1), MADÁCSI (1) – Császár, Mazzag, Péter A. – Buzás, Hamvai
Edző: Kiss Dávid

Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Kapura lövések: 38-37


Ahogyan a Hokiklub Budapest ellen, ezúttal is hátrányból mentett pontot a Schiller-Vasas HC az Erste Liga középszakaszában, de most nem 0-3-ról kellett visszakapaszkodni. A Fehérvári Titánok, amely a hatodik helyen zárta az alapszakaszt masszív, erős csapat, ezt most is bizonyította.

Nehéz volt feltörni a védelmet, de végül a harmadik harmadban ez sikerült, a felnőttválogatottba a héten behívott Fejes Nándor tuszkolta be a pakkot a kapuba.

Nagyot küzdött, mindent beleadott a meccs során a Schiller-Vasas, de a Fehérvár is, így izgalmas, ki-ki meccset láthatott a közönség. A hosszabbításban kapuvasat is lőttünk, de nem ment a hálóba a korong, jöhettek a büntetők, amelynek során öt pár után jöhetett a folytatás, végül Beukeboom döntött.

Folytatás csütörtökön, a Vienna Capitals II otthonában.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője: - Amikor a büntetőkig megy egy mérkőzés, a legapróbb dolgok döntenek. Végig benne voltunk a meccsben, egy gólon tartottuk az alsóház éllovasát, és a Fehérvár szinte biztosan bent lesz a rájátszásban. Mi szeretnénk a közelébe kerülni annak, hogy erre esélyünk legyen. Úgy érzem, mindent megtettünk 60-65 percig, a hosszabbításban is eldőlhetett volna akár oda, akár ide. Egy közönségszórakoztató meccset játszottunk. Ha visszamegyünk egy kicsit a bajnokság elejére, akkor nyolcat kaptunk ettől a Fehérvártól, azóta egy-két három gólt, és mi is szerzünk ennyit, szóval mindenképpen biztató a csapat játékának a képe.

Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője: - Sajnos, az utolsó harmadban elég sok kiállítást hoztunk össze, és az energiánk elfogyott, ezért nem tudtuk megtartani az egygólos előnyünket. Úgy néz ki, a Vasassal mindig izgalmas meccset játszunk, és mindegyik a hosszabbítás vagy a büntetők során dől el. Boldognak kell lenni a két pont miatt, mert nagyon fontos két pont volt ez. A Vasas jól játszott, ezzel együtt úgy érzem, sok időt tudtunk tölteni a támadóharmadban, és rengeteg helyzetet tudtunk kialakítani, amik ma nem befelé pattantak. Van ilyen, remélem, a következő mérkőzésen már a kapuban kötnek ki ezek a lövések. Az első, büntetők után aratott győzelmünk ez a szezonban, örülünk neki.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Az Erste Liga alsóházi középszakaszának állása:

  1. Fehérvári Titánok 4 1 3 - - 8-4 15
  2. Gyergyói HK 2 2 - - - 14-2 10
  3. Hokiklub Budapest 3 1 1 1 - 8-6 6
  4. Schiller-Vasas HC 2 - - 2 - 4-6 2
  5. Dunaújvárosi Acélbikák 2 - - - 2 2-8 2
  6. Vienna Capitals II 3 - - 1 2 3-13 1

Hirdetések