Jenkei Dániel, 2019.01.26. | Műkorcsolya

Tóth Ivett a kűrből is kihozta a maximumot a minszki Európa-bajnokságon, de összesítésében maradt a 13. helyen.

Ahogy arról beszámoltunk, Tóth Ivett összességében remek rövidprogrammal kezdte szerdán Minszkben az Eb-szereplését. Edzője, Tokaji-Kulcsár Zsófia szerint, ha a végén nem ront, hatodik hely környékén végzett volna, így viszont a 13. pozícióból várta a pénteki kűrt.

Az egyik dupla axelbe ugyan ezúttal is csúszott hiba, de így is kiválóan sikerült az a néhány perc, amit Ivett a jégen töltött, nem véletlen, hogy a szezonbeli legmagasabb pontszámát kapta a magabiztosan bemutatott elemek után.

Az örömkönnyek sem maradtak el, Ivettből szemmel láthatóan komoly feszültség jött ki, miután bemutatta a kűrt, hiszen elérte célját, nagy versenyen is meg tudta mutatni igazi tudását.
 


Ekkor még ő állt az első helyen a pénteki pontszámokat tekintve, de jól mutatja a mezőny erősségét, hogy végül kilencen is megelőzték, így a kűr után 10. lett, összességében pedig maradt a 13. helyen.

A top 10-es cél tehát nem jött össze, de a 160.83 pontos teljesítmény igazán remek eredmény.

Ivett a verseny után hangsúlyozta, hogy nagyon sokat köszönhet az edzőinek, Tóth Zoltánnak és Tokaji-Kulcsár Zsófiának, akik újra visszadták a hitét a kevésbé sikeres tavalyi esztendő után. Úgy érezte, a hibák nélkül ott lehetett volna az első tízben, de összességében elégedetten utazik majd haza Minszkből.

Ivett vasasos edzője, Tokaji-Kulcsár Zsófia pedig így nyilatkozott a helyszínről honlpaunknak:

- Az egész edzői team nevében mondhatom, hogy nagyon büszkék vagyunk Ivettre. Sok munka volt abban, hogy most így szerepeljen, nemcsak szakmailag, hanem lelkileg is rendbe kellett jönnie. Ő ehhez remek alany volt, és hihetetlen gyorsan pozitív energiává tudta formálni a benne lévő érzéseket. Végig bíztunk benne a felkészülés során, hogy összeállnak az elemei, a rövidporgram pedig a dupla axelt leszámítva remekül is sikerült. Azt egy kicsit túlkoncentrálta, és utólag azt mondom, hogy ha az az ugrás is hibátlan, akkor a kűrt más csoportban futhatta volna, ami biztos jobb eredményt garantál. Persze tudja mindenki, a sportban nincs ha...
Péntek este a kűr során azt láttam rajta, hogy tiszta a tekintete, kellően elszánt és magabiztos, élvezi végig, amit csinál. Az, hogy megint a dupla axel okozott gondot, részben az új korcsolyacipőre is fogható, de összességében tényleg nem panaszkodhatunk. Tudjuk, hogy min kell még dolgozni, maradt még ebben a produkcióban, és fogunk is csiszolni mindenen a következő versenyig, ami Ausztriában lesz feburár végén.

 

(fotók: hunskate)


Hirdetések