Dobos Sándor, 2019.01.25. | Jégkorong

Hatalmas hajrával mentett pontot a Vasas, de végül szétlövés után kikapott a Tüskecsarnokban.

Erste Liga, középszakasz, 1. forduló:

Hokiklub Budapest–Schiller-Vasas HC 4-3 (2-0, 1-0, 0-3, 0-0, 1-0)
Tüskecsarnok, 182 néző, vezette: Babic, Kókai, Pálkövi B., Kövesi

Hokiklub: Kiss B.
Kuqali (2), Szécsi (1) – Csíki 1, Lakatos 1 – Lévai, Orbán – Horváth B., Korbuly
Petres 1, Satek (1), Szappanos – Albert, Godó, Izsák – Egyed 1, Köllő, Németh Á. (1) – Berendi, Szopos, Szűcs
Edző: Gröschl Tamás

Vasas: Koitmaa
Bukor (1), Seregély – Surányi, Tornyai (1) – Fejes, Inglis – Bálint, Farkas B.
Bödök (2), Schmál 1, Szlama (1) – Lőczi, Székely-Mádai (1), Turbucz 1 – Szlépka, Varga T. 1, Kováts M. – Belényesi, Gágyor, Rózsa
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 4, illetve 6 perc (+10 perc fegyelmi)


Az első győzelmet, amely akkor hosszabbítás után született, éppen a Tüskecsarnokban, a Hokiklub ellen szerezte a Schiller-Vasas az első Erste Liga-idényében, még szeptember 17-én. Később a Hokiklub ellen született meg az első hárompontos siker is, december 26-án, azaz jó emlékeink vannak alapvetően a KMH-ról.

Csakhogy az alapszakaszban mögöttünk végzett csapat is belehúzott az utóbbi időben, légióst igazoltak, és az utolsó körben még Brassóban is sikerült győzniük. Sőt, győzelemmel kezdték a középszakaszt is, miután a hét közepén 3-1-re megverték a Vienna Capitals II-t. Ezzel fel is ugrottak az alsóház harmadik helyére, ez az a pozíció, amely még rájátszást ér a tíz mérkőzés végén.

Mondani sem kell, hogy az alapszakaszt remek formában befejező, meghatározó játékosai közül többeket pénteken is nélkülöző Vasas számára mennyire fontos volt, hogy jól kezdje a középszakaszt. Jól is indította a meccset csapatunk, aktívabb volt, ennek ellenére a Hokiklub szerezte meg a vezetést a 9. percben Petres révén. Nem sokkal később megállt a játék, mert egy ütközés nyomán széttört a pályát körülvevő palánk egy blokkja. Húsz percet állt a játék.

Az újrakezdést követően is mi próbáltunk menni előre, de aztán megint a KMH szerzett gólt, ráadásul a korong másodpercekig a kapunk előtt „csoszogott” négy emberünk gyűrűjében, szerencse, hogy végül nem adták meg a találatot. Nem úgy két perccel a harmad vége előtt, amikor szinte ugyanez a szituáció zajlott le, 0-2.


Fotók: Tumbász Hédi

A második harmadot emberelőnyben kezdhette a Vasas, másfél percig gazdálkodhatott ezzel – végül nem alakult ki helyzet a KMH kapuja előtt. Később is akadt a harmadban emberfór, de ez egyébként sem a mieink erőssége a szezonban, az emberelőnyös játékban javulni kell. A KMH bezzeg kihasználta a magáét, 3 perccel a vége előtt már 3-0 volt a riválisnak.

Turbucz Martin nagy helyzetével indult az utolsó harmad, majd Kováts Máté szabálytalankodott, ami 2+10 perces büntetést eredményezett.

A harmadik harmadban ezzel együtt egyre jobban játszott a csapat, és bár egy ideig semmi sem akart bemenni, a vége parádésra sikeredett. Gágyor Péter még csak kapuvasat lőtt, Schmál Kristóf viszont 3 perccel a vége előtt szépített. Már csak másfél volt hátra, amikor Varga Tamás is betalált, és még ezzel sem volt vége: fél perccel a meccs vége előtt Turbucz Martin emelte fel a jobb sarokba a korongot, 3-3!

Óriási hajrát mutatott be a csapatunk, jöhetett a hosszabbítás! Megvoltak a helyzetek, de nem esett gól, jöhettek a büntetők, amelyekre Koitmaa helyett Tóth Balázs állt be!

Itt jobbak voltak a hazaiak, akik ezzel megnyerték a meccset.


Hirdetések