Dobos Sándor, 2019.01.25. | Kosárlabda

Sorozatban második alkalommal nyert a Vasas Akadémia férfi kosárlabdacsapata az NB I/B Piros-csoportjában.

NB I/B, Piros-csoport, 16. forduló:

Vasas Akadémia–MTK Törökbálint 84-79 (22-21, 19-20, 26-27, 17-11)

Vasas: Moravcsik 23/18, Sólyom B. 19/3, Boros 10, Kovács B. 10, Andrássy 2.  Csere: Katona 3/3, Csík Roland 8, Radics 2, Koflanovics 3/3, Kelenföldi 4, Steier. Vezetőedző: Faragó Péter

MTK: Bihari 20/6, Jakab 13/6, Bognár 9/6, Berneczei 11, Dobos M. Csere: Vámos 11/2, Nagy Sz. 6, Horváth B. 9/9. Vezetőedző: Bódi Ferenc


Ahogyan a Budafok elleni bajnoki, ez is szorosan alakult a Vasas Akadémia számára, de ahogyan akkor, most is jól jött ki a csapat a kiélezett helyzetekből. Remek egyéni teljesítmények is akadtak a csapatban, elég csak az irányító Moravcsik Áron remek szervezőmunkájára (10 assziszt) és az ehhez társuló 23 dobott pontra gondolni, amelyben hat tripla is „lapul”.

Sólyom Botond remekül kezdte a meccset, majd húsz percet pihent, a végén pedig sorsdöntő kosarakat szerzett.

A győzelem nagyon jól jött a Vasasnak, amely vasárnap az egyik legjobb formában lévő Nyíregyházát fogadja majd a Sport 11 csarnokban, 16 órától.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia vezetőedzője:
„Mindenekelőtt gratulálok a csapatnak a győzelemhez, úgy gondolom, hogy egy nagyon jó formában lévő MTK jött ide. Azért Bódi Feri jól felkészítette őket, készültünk legalább 8 percet zóna elleni játékra, de azt kell mondjam egyébként, hogy nem érdemtelenül nyertünk. Kétszer kicsúszott a mérkőzés a kezünkből, illetve 7-8 pontos előnyünkről visszajött az MTK, utána – ahogy az első meccsen Törökbálinton is – iszonyatos bravúrkosarakat dobtak, és amikor 7 ponttal vezettek, nagyon fel kellett pörögnünk ahhoz, hogy visszajöjjünk. Szerencsére a végére annyira felbosszantottak minket az ítéletek is, hogy megfelelően tudtunk rápörögni a mérkőzésre. A játékvezetőkkel megbeszéltem a mérkőzést követően a történéseket, csak az a baj, hogy ez a 138. alkalom, hogy megbeszéljünk a mérkőzés után a történteket, és sajnos semmi nem történik. Úgyhogy magam részéről ezt a kommunikációt befejeztem, másrészt szeretném azt kérni, hogy legalább olyan felkészülten jöjjenek a mérkőzésre, mint a játékosok. Gratulálok az MTK-nak is, mert szívós kis csapatként működnek.”


Hirdetések