Jenkei Dániel, 2019.01.25. | Klub

A legek legjeit díjazták csütörtök délután az Uránia Filmszínházban, a Vasasból Nagy Dávidra, Koch Mátéra és Rabb Krisztiánra lehettünk büszkék.

Csütörtök délután rendezték a hagyományos Héraklész-gálát, amelyen a legkiemelkedőbb sportolókat tüntetik ki. 

Az ünnepség szervezője az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amelynek nevében Dr. Szabó Tünde államtitkár-asszony mondott köszöntőt 2018 legjobbjainak, de részt vett az eseményen Kulcsár Krisztián MOB-elnök is.

A 2018-as évben nemcsak a korosztályos világ - és Európa-bajnokságok legeredményesebbjeit díjazták, hanem terítékre került a Buenos Aires-i ifjúsági olimpia is. Összességében 11 sportág 54 sportolója és 25 edzője részesült elismerésben.

A Vasas SC a vívókon keresztül kapott szerepet, hiszen az egyéni sportágak csapatkategóriájában a junior párbajtőrözők lettek az elsők, akik idén világ - és Európa bajnokoki címet ünnepelhettek.. Halla Péter két vasasos tanítványa, Nagy Dávid és Koch Máté mellett Andrásfi Tibor, illetve Debnár Gergely alkotta a kiemelkedő évet záró kvartettet.

 


Ifjúsági olimpiai bajnokunk, Rabb Krisztián is jó esélyekkel várhatta a díjátadót a tavalyi teljesítménye után, és végül az egyéni fiú sportolók kategóriában második díjat kapott, csak az úszótehetség, Milák Kristóf tudta megelőzni Somlai Béla kardvívó tanítványát.
 


A díjakat Kulcsár Krisztián mellett Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Vékássy Bálint, a MOB főtitkára, valamint Fazekas Attila Erik sportigazgatásért és sportágfejlesztésért felelős helyettes államtitkár adta át.

Az ünnepségen a Nemzet Sportolói is képviseltették magukat, a tornász Magyar Zoltán és a birkózó Varga János révén.

 

(fotók: MTI/Koszticsák Szilárd)


Hirdetések