Jenkei Dániel, 2019.01.24. | Karate

Samoborban és Kassán arattak szép évnyitó sikereket a Vasas karatésai.
 

A karatésok számára január egyben az új versenyidőszak kezdetét is jelenti. A 2019-es évet pedig egyből két külföldi versennyel kezdték a Vasas versenyzői: január 12-13-án a horvátországi Samoborban, míg január 19-én a szlovákiai Kassán léptek tatamira.


A samobori Grand Prix Croatia mindig az év legnagyobb versenyei között van: idén 25 országból több mint 1600 nevezés érkezett a versenyre.  Az esemény rangját emeli, hogy a kumite versenyzők számára a 2019. őszi korosztályos világbajnokság kvalifikációs viadala is volt.

Bár még az idény elején tartunk, sok karatésunk kitűnő formában versenyzett- Egyéni kategóriákban Klement Kármen (U21 -50 kumite) és Forgács Tamás (U21 kata) is bronzérmet szerzett, junior kata csapatunk pedig szintén a dobogó harmadik fokára állhatott.

„Kármen és Tomi számára az érem különösen fontos volt. Tomi februárban a dániai Aalborgban a korosztályos Európa-bajnokságon vesz részt, ahol tavaly 5. helyezést ért el, így az Eb előtt neki nagyon jó megerősítés ez a mostani érem. Kármen pedig egyedüli magyar pontszerzőként vezeti az októberi korosztályos vb-re történő kvalifikációt kategóriájában.” – adott egy kis háttérinformációt az eredményekről Egri Tamás szakosztály-igazgató. 
 

Egri Tamás a két érmessel


Az említett eredményeken túl kitűnő teljesítménnyel 5. helyezést ért el Szedő Luca junior +59 kg kumitében, junior katában pedig szintén jó formában versenyezve Csicsay Gergely 5., míg Mérő Bálint 7. helyen zárt. Szintén 7. lett Knirsch Marcell U21 -84 kg kumitében.

A következő hétvégén még nagyobb csapattal utaztak karatésaink, ezúttal Kassára, a helyi klub éves emlékversenyére. A barátságos hangulatú versenyen nagyon jó mezőnyök alakultak ki, amelyekben számos korosztályos és felnőtt vb-, illetve eb-helyezett karatés lépett tatamira. 

Végül egy igazi ezüstös verseny lett a kassai, hiszen az aranyérem most nem jött össze, de a jó küzdelmekkel megszerzett ezüst- és bronzérmek is ugyanilyen szépen csillognak.

Ezüstérmes lett: Borbély Márk, Csicsay Gergely, Klement Kármen, Knirsch Marcell, Szedő Luca (2x) és Udvari Zsófia.

Bronzérmes lett: Bán Dominik, Barta Roland (2x), Forgács Richárd, Geréd-Király Tamás, Kohlhoffer Katalin és Mérő Bálint.
 

 

A külföldi megmérettetések után most hazai terepen következik: január 26-án az egyik legrangosabb magyar rendezésű nemzetközi verseny, a Tatami Kupa vár ránk, utána pedig a kvalifikált versenyzőink, köztük a Samoborban érmes Forgács Tamás és a junior katacsapat, valamint Csicsay Gergely részt vesz a korosztályos Európa-bajnokságon.

 


Hirdetések