Dobos Sándor, 2019.01.24. | Jégkorong

A Hokiklub Budapest ellen indítja az Erste Liga második szakaszát a Schiller-Vasas csapata, pénteken, a Tüskecsarnokban.

Az alapszakasz negyven mérkőzése után a 10. helyen zárt 25 ponttal az Erste Ligában újonc Schiller-Vasas HC, és ez az előzmények és a mezőny erősségét, a vetélytársak keretét tekintve szép eredmény. Az még inkább, hogy a bajnokság második szakaszára különösen összeállt Ladányi Balázs csapata, 2019-ben például mindössze egy mérkőzésen nem szerzett pontot, de december 26. után is csak kettőn maradt pont nélkül.

A középszakaszt ezzel együtt is pont nélkül kezdik a fiúk, a 6-11. helyezett csapatok egymás ellen játszanak oda-vissza egy meccset, ez alapján az alsóház első három helyét megszerző együttesek részt vehetnek a rájátszásban.

Pénteki ellenfelünk, a Hokiklub Budapest is nulla ponttal kezdett, viszont ők már lejátszottak egy mérkőzést, amin szerdán 3-1-re legyőzték a Vienna Capitals II-t, így fel is ugrottak a tabellán a harmadik helyre, merthogy az induláskor 2 pontos Dunaújváros kikapott a Fehérvári Titánoktól.

Ettől függetlenül nem lehet más a célja a mieinknek, mint a győzelem, a „KMH” ellen ez már sikerült a szezonban, miért ne sikerülhetne ismét?!

A találkozó 18:40-kor kezdődik a Tüskecsarnokban, annak felvezetéseként Gágyor Pétert kérdeztük.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Az Erste Liga alsóházi középszakaszának állása:

  1. Fehérvári Titánok 1 1 - - - 1-0 9
  2. Gyergyói HK - - - - - 0-0 4
  3. Hokiklub Budapest 1 1 - - - 3-1 3
  4. Dunaújvárosi Acélbikák 1 - - - 1 0-1 2
  5. Vienna Capitals II 1 - - - 1 1-3 1
  6. Schiller-Vasas HC - - - - - 0-0 0

Hirdetések