Dobos Sándor, 2019.01.19. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC csapata 1-3-ról nyerte meg a gyergyóiak elleni mérkőzést az Erste Liga alapszakaszának utolsó mérkőzésén.

Erste Liga, 40. forduló:

Schiller-Vasas HC–Gyergyói HK 4-3 (0-0, 1-3, 3-0)

Vasas Jégcentrum, 600 néző, vezette: Kókai, Haszonits, Váczi, Pálkövi B.

Vasas: Koitmaa
Bukor, Kováts – Surányi, TORNYAI – FEJES (1), Inglis – Bálint, Belényesi
Bödök, Schmál, Szlama – LŐCZI (2), SZÉKELY-MÁDAI 1 (1), TURBUCZ 1 – Szigeti (1), Varga T., SZABAD 1 (1) – GÁGYOR 1, Rózsa, Szlépka
Edző: Ladányi Balázs

Gyergyó: Ruczuj
Ezhov (1), Kozma (1) – Góga (1), Orbán Sz. (1) – Bobcek, Ferenc – Ivácson, Timaru
Constantin 1, Csergő H. (1), PESTUNOV 1 (1) – Steen, Tomanek, Vorobyev – Benedek, Elekes Darabont, PÉTER Zs. 1 – Barabás, Daradics, Sára
Edző: Mikael Tisell

Kiállítások: 4, ill. 6 (+45 perc végleges)
Kapura lövések: 40-39


Az utolsó alapszakasz mérkőzését játszotta szombaton este a Schiller-Vasas, a negyvenedik találkozón az a Gyergyószentmiklós volt az ellenfél, amellyel szemben a korábbi három találkozón nem sikerült pontot szerezni. Már a Fradi elleni pontszerzés után kijelentette a csapat, hogy az erdélyiek ellen is ez lesz a cél: megtörni a jeget ebben a tekintetben.

Sikerült, de még hogyan!

Már 3-0-ra is vezetett a vendégcsapat, de még  második harmad  végén sikerült szépíteni Szabad Kevin jóvoltából. Ez adott némi reménysugárt, az meg különösen, hogy a harmadik harmadra hihetetlen elánnal vetette be magát a csapat. Ez pedig - ahogyan Ladányi Balázs is fogalmazott a végén - meghozta a gyümölcsöt is, mert a kemény munka mindig meghozza. Egy emberelőny után sikerült betalálnia Székely-Mádai Gergőnek a 45. percben, majd a középkezdés után szinte azonnal jött az újabb Vasas-gól, Gágyor Péter révén. És ezzel nem volt vége, bő három perccel később Turbucz Martin is megrezgette a hálót, 0-3-ról fordított csapatunk!

A végén nyomott a Gyergyó, szerzett is egy gólt 17 másodperccel a vége előtt, de azt a videózás után érvénytelenítették.

Megvan a három pont, a harmadik tiszta játékidős győzelem, ezzel 25 ponttal zártuk az alapszakaszt. 

Ladányi Balázs: - Az első két harmaddal nem lehetünk elégedettek. Nem a játékunkkal volt a probléma, hanem a küzdőszellemmel. A szünetben egyetlen dolgot kértünk a srácoktól, hogy ebben változtassunk, és ezzel jönni fog a többi is. És jött… Nem is feltétlenül a lőtt gólok számával vagyunk elégedettek – persze azzal is –, hanem azzal, ahogyan játszottunk. A srácok most már tudják, hogy a kemény munkának egy mérkőzésen belül is megvan az eredménye, gyümölcse, és a szerencse is amellé áll, aki sokat tesz érte – gondolok itt a végén, a videózás után meg nem adott gyergyói gólra.

Mikael Tisell: - Négy ajándékgólt adtunk oda a Vasasnak. A második harmad végén már egy nagyon könnyű gólt kaptunk, ezzel pedig bajba sodortuk magunkat. Aztán jött egy teljesen felesleges kiállítás, abból a gól, majd a harmadik, ami becsorgott a kapuba, és még ezzel sem volt vége. Borzasztóan csalódott vagyok.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések