Dobos Sándor, 2019.01.19. | Vízilabda

A Vasas jól játszott a Miskolc elleni döntőben, és öt kiírás után megnyerte a rangos sorozatot.

Komjádi Kupa, döntő:

Vasas SC–PannErgy-Miskolci VLC 10-6 (3-1, 3-1, 2-2, 2-2)
Komjádi-uszoda, vezette: Tóth I., Csizmadia

Vasas: Dévai – Bencz 4, Trombitás, Sélley-Rauscher 3, Hajdu A. 2, Makszim, Simon H. Csere: Korom D. (kapus), Landherr, Vadovics L. 1, Fazekas G., Farkas R., Pardi. Edző: Plézer János

Miskolc: Mizsei – Vadovics V. 3, Nagy Á. 1, Vismeg Zs. 1, Vad L., Vismeg B., Méhész K. Csere: Miklós, Fried, Sisán 1, Nádkuti, Méhész B.. Edző: Kis István

Gól/emberelőny: 5/8, illetve 1/12
Ötméteresek: 1/1, illetve 1/1
Kipontozódott: Simon H., Makszim, illetve Nagy Á.


Legutóbb 2013 decemberében nyerte meg a Komjádi Kupát a Vasas csapata, ezzel együtt 2016-ban döntőt játszott, tavaly pedig bronzérmes lett. Most az UVSE legyőzésével pénteken nagyszerű bravúrt ért el Plézer János csapata, és eltökélten vághatott neki a Miskolc elleni döntőnek.

A sok csemege közül is kiemelkedett, hogy Vadovics László és a már felnőtt válogatottban is szereplő Vadovics Viktor egymás ellen játszott a meccsen, de testvérek egy csapatban is akadtak: Méhész Bence és Méhész Kolos a Miskolc keretében, míg Korom Dániel és Korom Tibor a Vasasban, utóbbi játékosunk viszont nem játszhatott a négyes döntő során fülgyulladása miatt, nagy bánatára.

A döntő előtti bronzmeccset az UVSE nyerte, de már 13-10-re is vezetett a Szombathely, onnan fordították meg a lilák, 14-13 lett a vége.

Vasas-drukkerek szurkolásával indult a meccs, régen volt hasonló a Komjádi-uszodában, de éppen Komjádi-csapatunk szép szereplése a garancia arra, hogy gyakrabban is lehet. Sélley-Rauscher Domonkos, az elődöntő egyik hőse szerezte a meccs első gólját a 4. perc legelején, majd egy remek labdaszerzés után Hajdu Attila került ziccerbe, de Mizsei jól avatkozott közbe. Vadovics László emberelőnyből növelte a Vasas-előnyt, és bár testvére 5 méteresből válaszolt, Bencz Rolf nagy gólt vágott, 3-1! Ez volt az első negyed végén is az állás.

Dévai Kristóf a döntőben is remekül védett (ahogyan korábban is), így nem tudott közelebb kerülni a Miskolc, sőt, Bencz Rolf megint ellőtte messziről, 4-1. Nagy Ádám szépített nem sokkal később, hogy aztán nem egész három perc múlva Sélley-Rauscher Domonkos lőjön emberelőnyös gólt, 5-2. Sőt, egy veszettnek hitt támadás végén büntetőhöz jutottunk, amelyet Bencz lőtt be, 6-2, ezt a negyedet is 3-1-re nyertük.

Dévai-védésekkel indult a harmadik negyed, egy Hajdu Attila-góllal folytatódott, 7-2-nél megnyugtató volt az előnyünk. Vismeg Zsombor szépített, majd kimaradt egy Vasas-előny, 3 perccel a negyed vége előtt időt kértek a miskolciak. Simon Henrik labdát lopott viszont az időkérés után, majd emberelőnyt harcolt ki, Plézer János is kikérte idejét. Végül nem ezt követően, hanem egy támadással később toldottuk meg a különbséget, Hajdu Attila révén, 8-4 után következhetett a zárónegyed – merthogy Vadovics Viktor is belőtt egy fórt.

Sélley-Rauscher-góllal kezdődött, Bencz-góllal folytatódott a negyedik negyed, eldőlt a meccs, 10-4-re vezettünk ekkor, hat perc volt hátra.

A végén még egy kicsit közelebb jött a Miskolc, de az előnyünk nagy volt, megnyertük a Komjádi Kupát!

A sorozat végén a Komjádi Kupa idei kiírásának és négyes döntője legjobb kapusának járó Bródy György-díjat, ahogyan tavaly is, Dévai Kristóf érdemelte ki. A különdíjat Szemere Miklós és Kámori Ildikó, míg az érmeket Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Kovács Zoltán főtitkár és Märcz Tamás, a férfiválogatott szövetségi kapitánya adta át a kiválóságoknak.

A Komjádi Kupa négyes döntőjének végeredménye:

1. VASAS SC
2. PannErgy-Miskolci VLC
3. UVSE
4. AVUS Szombethely

A Vasas SC Komjádi Kupa-győztes csapata:

Dévai Kristóf, Korom Dániel – kapusok

Landherr Csongor, Vadovics László, Sélley-Rauscher Domonkos, Fazekas Gergő, Hajdu Attila, Bencz Rolf, Trombitás Tamás, Farkas Renátó, Korom Tibor, Kovács Márton, Simon Henrik, Makszim Soma, Pardi Bende - mezőnyjátékosok

Vezetőedző: Plézer János
Másodedző: Szentgyörgyi Krisztián
Utánpótlás szakmai igazgató: Mátéfalvy Csaba
Masszőr: Bogáromi Tibor
Technikai vezető: Németh Anna


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések