Dobos Sándor, 2019.01.18. | Vízilabda

A szezon legnagyobb sikerét könyvelhettük el vízilabdafronton a Komjádi-uszodában pénteken este. Az esélyesebbnek vélt UVSE ellen végig vezetve nyertük meg a Komjádi Kupa elődöntőjét.

Komjádi Kupa, elődöntő:

Vasas SC–UVSE 10-9 (3-1, 1-2, 4-4, 2-2)
Komjádi-uszoda, 350 néző, vezette:
Petik, Homonnai

Vasas: Dévai – Bencz 3, Hajdu A. 2, Trombitás 1, Sélley-Rauscher 3, Simon H., Makszim 1. Csere: Fazekas G., Landherr, Pardi, Farkas R., Kovács M. Edző: Plézer János

UVSE: Vértes – Dala 2, Konarik 2, Sziládi 1, Baksa 2, Szieben, Korbács 1. Csere: Vámosi, Seeler, Aranyi, Kádár, Telek, Vígvári Vendel 1. Edző: Benedek Tibor

Gól/emberelőny: 2/10, ill. 3/11
Ötméteresek: -, ill. 2/2
Kipontozódott: Trombitás

A másik mérkőzésen:
PannErgy-Miskolci VLC - AVUS Szombathely 12-7 (4-1, 3-1, 2-4, 3-1)


Ahogyan tavaly Pécsett, idén is ott volt a Vasas a Komjádi Kupa legjobb négy csapata között, és ahogyan egy éve, most is a legerősebb ellenfelet kapta az elődöntőben. Az UVSE kerete szinte teljes egészében megegyezik az OB I-ben edződő kerettel (Bisztritsányi Dávid és Korényi Balázs jelenti a kivételt), de a Vasasban is akadnak, akik az OB I-es csapat tagjai.

Sélley-Rauscher Domonkos, Bencz Rolf, Simon Henrik és Dévai Kristóf teljesítményén sok múlt ezen az estén is, és végül kiderült, nagyon is jól muzsikáltak a srácok. A PVSK ellen Bon Jovi, most a Queen szólt a Komjádiban a bemelegítés alatt, kellőképpen meg is adta az alaphangulatot a rangadónak.

Három Vértes-védés után Hajdu Attila szerezte meg a vezetést a Vasasnak, a srácok emellett remek védekezéssel indítottak. Az egész negyed során jól semlegesítettük az UVSE lövőit, Konarik Ákos büntetőből talált csak be. Nem úgy mi, Trombitás Tamás, majd Sélley-Rauscher lőtt pazar emberelőnyös gólt, 3-1-re vezettünk.

A második negyedben feljavult az UVSE, 3-3-nál érte utol a Vasast, de Makszim Soma 10 másodperccel a nagyszünet előtt lőtt nagy góljával ismét a mieinket juttatta előnyhöz.

A Vasas később is rendre előrébb haladt egy-egy góllal a harmadik negyedben, Bencz Rolf is belőtte magát (már, ha egy remek ejtést is annak számítunk), egyszer sem tudta átvenni a vezetést Benedek Tibor csapata.  

8-7-ről indult a negyedik szakasz, de Hajdu Attila góljánál már kettővel mentünk, öt perc volt hátra. Rendkívül higgadtan játszott végig a Vasas, nem tudott mit kezdeni ezzel az UVSE, a vendégek egy idő után türelmetlenné is váltak. Baksa Benedek még közelebb hozta a lilákat, de Bencz Rolf gólja eldöntötte a rangadót.

Ez bizony bravúr a javából, ott van a Komjádi Kupa döntőjében a tavaly bronzérmet szerző csapatunk!

A döntő szombaton, 17:30-kor lesz a Komjádiban, az ellenfél a Miskolc lesz.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések