Dobos Sándor, 2019.01.15. | Magazin

Több mint 20 téli sportággal vagy mozgásformával lehet megismerkedni január 19-én, szombaton, az immáron ötödik alkalommal megrendezett Téli Sportágválasztón. Ráadásul hazai pályán, hiszen a Vasas Jégcentrum ad otthont az ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött eseménynek.

Szombaton délelőtt 10 és délután 5 óra között várják a szervezők a tél, a téli sportok és a mozgás híveit. A látogatók két nemzetközi szabványméretű jégpályán, összesen 3600 négyzetméteren próbálhatnak ki népszerű és ritkábban látott, de annál izgalmasabb téli mozgásformákat, köztük a jégkorongot, a jégtáncot, a műkorcsolyát, a rövid pályás gyorskorcsolyát, a curlinget, a szánkózást és a fakutyázást. A Jégcentrum melletti területen pedig egy 30 méteres lesikló pályán az alpesi síelés és a snowboardozás kipróbálására is lesz lehetőség.

Az érdeklődők a rendezvényen találkozhatnak a téli sportágak kiválóságaival a havas-jeges sportok bajnokaival, s a jövő kiemelkedő reménységeivel is lehetőség lesz a közös sportolásra. Ott lesznek a Vasas SC curling, műkorcsolya és jégkorong szakosztályának képviselői is.

A szervezők pecsételő-füzettel is szeretnék minél több sportág és kiállítói aktivitás meglátogatására ösztönözni a közönséget, mellyel nemcsak élményeket, hanem az ajándéksorsolásoknak köszönhetően értékes nyereményeket is hazavihetnek magukkal a látogatók.

A rendezvény hivatalosan 5 órakor ér véget, de azt követően sem kell menekülni a helyszínről, sőt! 18 óra 20 perctől ingyenesen megtekinthető a Schiller-Vasas HC-Gyergyószentmiklós Erste Liga-bajnoki, s mivel jégkorongozóink az elmúlt időszakban remekelnek, kiváló program a meccs az egész nap lezárására.

A Téli Sportágválasztó, mint ahogy a Nagy Sportágválasztó rendezvények, díjmentesen látogatható, de regisztrációhoz kötött.

Ide kattintva lehet regisztrálni az eseményre.

A Téli Sportágválasztó bejárata a Jégcentrum főbejárata lesz, ahol a regisztrációs karszalag átvétele után léphetnek be a látogatók a rendezvényre. Az eseményen megjelenő sportágak kipróbálása és a rendezvényen való részvétel saját felelősségre történik! A rendezvényen egyes téli sportágak megközelítési útvonala csúszós, jeges felületű, így ennek megfelelő téli ruházat és lábbeli ajánlott.

A Jégcentrumban korlátozott számban lehetőség van korcsolyabérlésre, de amennyiben a látogató rendelkezik már korcsolyával, azt kérjük, szíveskedjen magával hozni, hogy a korcsolyás sportágakat ki tudja próbálni.


Hirdetések