Dobos Sándor, 2019.01.14. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC először győzte le a Titánok az Erste Ligában, szétlövés után lett a miénk a két pont.

Erste Liga, 38. forduló:

Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0) – szétlövés után

Vasas Jégcentrum, 150 néző, vezette: Németh M., Soós, Molnár, Muzsik

Vasas: TÓTH B.
Bukor, Farkas B. – Surányi, TORNYAI – Inglis, Seregély – FEJES 1, Kováts M.
BÖDÖK 2, Schmál (1), SZLAMA – Lőczi, Székely-Mádai, Turbucz – ODNOGA, Pápa, Varga T. – Gágyor, Matusek, Szigeti
Edző: Ladányi Balázs

Fehérvár: GYENES
Beukeboom, Kiss R. – Láday, Reiter – Imre, Szabó B. – Sándor, Vas M.
Kiss P., Lewis, Mihály Á. – Balogh B. (1), BENNETT 1, Péter – Császár, Hamvai, Mazzag – Dézsi, Kovács A., Rajz
Edző: Kiss Dávid

Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Kapura lövések: 30-34


A két csapat legutóbbi mérkőzésén már 2-0-ra is vezetett a Schiller-Vasas, ezt követően egyenlített a Fehérvár, majd a hosszabbításban kiharcolta a győzelmet. Ezzel együtt javuló tendenciát mutat a Titánok elleni játékunk (is), így bizakodva várhattuk a hétfői Erste Liga-bajnokit.

Jobban kezdett a vendégcsapat, de a harmad derekára valamelyest magára talált a Vasas, Pápa Márton révén nagy helyzetünk is volt, majd emberelőnybe is kerültünk, kár, hogy ezt nem tudtuk kihasználni. Az utolsó két perc egyértelműen a Titánoké volt, Tóth Balázsnak többször is be kellett avatkoznia, szerencsénk volt.

A második harmadban kemény csata folyt a jégen, még mindig többet próbálkozott a Fehérvár, és ennek végül emberelőnyben meg is lett az eredménye, Bennett a 31. percben megszerezte a vezetést a Fehérvárnak (0-1). Sajnos, mi nem tudtuk kihasználni egyik fórunkat sem a harmadban.

Nem úgy a harmadikban, igaz, annak a legvégén. Kicentiztük, 15 másodperccel a vége előtt lőtt nagy gólt Fejes Nándor úgy, hogy előtte a kapusunkat is lehoztuk, így támadtunk az egyenlítésért. Sikerült, jöhetett a hosszabbítás!

Itt okosan, higgadtan játszott a Vasas, és végül nem született gól, a szétlövés sorén pedig – ahol Tóth Balázs ismét remekelt – mellénk állt a szerencse, Bödök Bence vitte be a kegyelemdöfést a vendégeknek.

Folytatás a Ferencváros ellen, csütörtökön!


Fotók:Tumbász Hédi

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője: - Az első negyven percet, mondjuk úgy, hogy kihúztuk… Több gólt is kaphattunk volna, ott még nem pörögtünk azon a hőfokon, ahogyan kellett volna. A harmadik harmadra helyére kerültek a dolgok. Elkezdtünk nyomni, elkezdtünk dolgozni, és itt tényleg a munkán van a hangsúly, hiszen pár másodperccel a vége előtt érett be a gyümölcse, azzal tudtunk egyenlíteni. A hosszabbítás és a büntetők mindig ki-ki dolgok, örülök, hogy itthon tartottunk két pontot.

Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője: - Nagyon rosszul játszottunk, abszolút a képességeink alatt teljesítettünk. Nem éltünk a helyzeteinkkel, ráültünk az egygólos előnyünkre, és hiába hívtuk fel a figyelmet, hogy tempót kell váltani, ez nem történt meg. Ahelyett, hogy három ponttal menjünk haza, most csak egy jut, és ezzel elég távol kerülünk a kitűzött céltól, a hatodik hely megszerzésétől.

Edzői nyilatkozatok:


Hirdetések