Dobos Sándor, 2019.01.14. | Curling

A finnországi Lohjában nagyszerűen szerepelt a „vasasos” magyar válogatott a B-csoportos junior vb-n. Egy hajszálra voltak a lányok a feljutástól, és attól, hogy az A-csoportos világbajnokságon is szerepeljenek.

A Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Dobor Regina, Bartalus Anna, Joó Linda összeállítású magyar csapat – amelynek tagjai a Vasas SC curlingesei – már a csoportküzdelmek során igazolta tehetségét és felkészültségét, hiszen 6 mérkőzésből 4-et megnyert, ezzel a csoportjuk második helyén jutott tovább a nyolc közé. A negyeddöntőben azt a Dániát sikerült legyőzni nagy bravúrral, amely azt megelőzően veretlenül menetelt, a vége 3-2 lett a mieinknek úgy, hogy 2-0-ra mentek a dánok.

Az elődöntőben aztán egy szintén veretlen csapat, az orosz volt az akadály, és a rivális jobban kezdte a mérkőzést, 7-1-re is vezetett a negyedik endtől, a végén pedig 12-3-ra győzött. Következhetett a bronzmérkőzés, amelynek győztese szintén megszerezte a jogot az A-csoportos, kanadai világbajnokságon való részvételre.

Itt a skótoktól 6-5-re vereséget szenvedő Japán volt az ellenfél, ahol bár jobbak kezdtek a japánok, a mieink fordítottak és a befejező end előtt 5-4-re vezettek. Végül aztán a végén mégis két pontot írtak az utolsó endben, ezzel megszerezték a harmadik helyet és a jogot a vb-indulásra.

Jakab Zoltán edző így értékelte a vb-t: 

“A verseny két győzelemmel indult, ami jó alapot adott a továbbiakhoz. Később ugyan volt néhány fáradási pont, de a csapat át tudott lendülni a nehézségeken és koncentráltan tudott oda állni a meccsekre. Nem voltunk hibátlanok, de az ellenfelek is hibáztak, a jó pillanatokban tudtunk élni a lehetőségekkel. Nagyon hosszú ez a verseny, így elsősorban a mentális állapot szinten tartása volt a legfontosabb feladatunk. A végén nagyon vágytunk arra az éremre, nagyon kicsin múlt, de ha a realitásokat nézzük, a mieink még mindig nagyon fiataloknak számítanak ebben a mezőnyben, így ez a negyedik hely mindenképpen nagy teljesítmény, nagyon büszke vagyok a lányokra."

A csapat skipje, Joó Linda pedig így összegzett:
“A versenyt nagyon élveztük, izgalmas és tanulságos meccseket játszottunk jó csapatok ellen. Mindannyian mindent megtettünk a jó eredményért, aminek meg is lett a gyümölcse. Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy ennyire koncentráltan és minden erőnket bevetve tudtunk játszani. Idén sajnos nem sikerült a feljutás, a négy között nagyon erős csapatok maradtak, de mi mindent megtettünk és nem bántunk meg semmit.“ 

Az alapszakasz eredményei: 
Törökország-Magyarország 3-6
Fehéroroszország-Magyarország 2-19
Magyarország-Lettország 5-8
Csehország-Magyarország 3-4
Magyarország-Szlovénia 7-5
Magyarország-Dánia 5-8

A negyeddöntőben:
Magyarország-Dánia 3-2

Az elődöntőben:
Oroszország-Magyarország 12-3

A bronzéremért:
Japán-Magyarország 6-5

A csapat tagjai: Joó Linda skip (15 éves), Dobor Regina vice skip (17), Nagy Laura (16), Nagy Laura Karolina (14), Bartalus Anna (17)
Edzők: Jakab Zoltán, Nagy Gyöngyi
Nevelőedző: Bodor Gábor


Hirdetések