Dobos Sándor, 2019.01.05. | Kosárlabda

Ahogyan az őszi fordulóban, a „tavaszi” körben is a Budapesti Honvéd nyerte az NB I/B Piros csoportjának fővárosi rangadóját.

NB I/B Piros-csoport, 14. forduló:

Vasas Akadémia–Budapesti Honvéd SE 71-78 (15-14, 20-17, 14-25, 22-22)

Vasas: Boros 17/6, Sólyom 14/3, Andrássy 19/3, Moravcsik 6/3, Kelenföldi 3. Csere: Csík Roland 2, Barócsi, Horváth H., Radics, Kovács B. 4. Edző: Faragó Péter

Honvéd: Stefán 14, Bea 5, Horváth Á. 11/3, Valerio 11/6, Szalay 4. Csere: Tichov 12/6, Kováts R., Martinez 3/3, Fülöp L. 5, Pintér D. 7/3, Szentirmai 6. Edző: Puskás Artúr


Ahogyan október közepén, most is 7 pontos Honvéd-győzelemmel zárult a derbi, és ahogyan akkor, most is nagy csata folyt a pályán, de kisebb kilengésekkel. Most ugyanis csak egy negyedben volt nagyobb a differencia a két csapat között, a mindig kritikus harmadikban. Addig a Vasas Akadémia vezetett, az első negyedben 15-8-nál, a másodikban pedig – miután fordított a Honvéd egy nagyobb rohama után – 35-29-nél volt jelentősebb a különbség.

A rendkívül rutinos Horváth Ákos vezérletével aztán a harmadik negyedben 11 pontos vendégsiker született, így hétpontos előnnyel várhattuk a zárószakaszt.

Itt 66-63-nál három pontra felzárkóztunk, de a vendégek végül megtartották az előnyt.

A Vasas Akadémia mérlege ezzel „visszaesett” 50 százalékosra, 7 győzelem és 7 vereség áll a neve mellett, míg a Honvéd 9-5-re alakította ezt a mutatóját, így két győzelemre van tőlünk a hatodik helyen.

Legközelebb január 18-án Budafokon játszunk.

Faragó Péter vezetőedző: "Nagyon csalódott vagyok, gratulálok a Honvédnak, mi igyekszünk minél több győzelmet begyűjteni az előttünk álló mérkőzéseken. Ezen a mérkőzésen is jobban játszottunk az első félidőben, meg az előző mérkőzésen is jobban játszottunk az első félidőben, de igazából ez senkit nem érdekel, úgyhogy a játékosaimat bírálni biztos nem fogom. Lesznek viszont változtatások, mert szeretném, ha felelősséggel játszanánk, nemcsak kosarazgatnánk, hanem lennének ambíciók, fiatal vezérek, akik előlépnek és az öregebbeket kivennék ebből az őrlődésből, amiben most benne vannak. Igyekszünk a Budafok ellen javítani, egyelőre ennyit tudok mondani."

Fotók: Vasas Attila


Hirdetések