Dobos Sándor, 2019.01.04. | Jégkorong

A Vienna Capitals ellen hosszabbtásban, 5-4-re nyert a Schiller-Vasas HC, ezzel győzelmi szériát épített, először az Erste Ligában! Meg is előzte a Hokiklubot a tabellán.

Erste Liga, 34. forduló:

Schiller-Vasas HC–Vienna Capitals II 5-4 (2-1, 1-2, 1-1, 1-0)

Vasas Jégcentrum, 250 néző, vezette: Gangel, Wolf, Soltész, Horváth B.

Vasas: Tóth B.
Bukor (2), Kováts M. – Surányi, Tornyai – Bálint, Seregély – Farkas B., Inglis
Bödök 1 (1), Schmál (1), Szlama 1 – Lőczi 1, Székely-Mádai, Turbucz – Gágyor, Kreisz, Rózsa I. – Csiki A. 2, Szlépka (1), Varga T.
Edző: Ladányi Balázs

Vienna: Tschrepitsch (Zimmermann)
S. Santeri, Satmark – Lakos, Piff – Hedberg (1), Posch – Pallierer, Wolf
Antal, Bauer 1, Hiltunen 1 (1) – Kittinger, Ranftl, Schlögl 1 – Hofer, Maxa, Preiser – Rohm
Edző: Santeri Heiskanen

Kiállítások: 6, ill. 14 perc
Kapura lövések: 26-53


Az UTE elleni 5-4-es siker után egy egyáltalán nem lehetetlen feladat előtt állt a Schiller-Vasas HC, és ez igaz még akkor is, ha korábban csak egy pontot sikerült összekaparni a Vienna Capitals farmcsapata ellen. De lendületben voltak a mieink, és az, hogy ez így volt, már egy igen komoly eredmény, figyelembe véve a bajnokság eddigi alakulását, céljainkat és a játékosok fejlődését.

Csiki Attila révén sikerült is megszerezni a vezetést, igazolni a jó formát, már a 7. percben, jó kiindulási alap volt ez, az meg különösen, hogy a második harmadot egy nagyon gyors góllal indítottuk, Szlama Dániel köszönt be Bödök Bence gólpasszát követően, 2-0!

Csakhogy kicsit kiengedett ezután a Vasas, ez pedig megbosszulta magát: nyolc perc elég volt a Bécsnek ahhoz, hogy megfordítsák az állást. Nem állt jól a szénánk, abszolút dominált ebben a szakaszban a Capitals, ráadásul mindenhonnan lőttek a vendégek, mi ebben a mutatóban nem voltunk ennyire serények.


Fotók: Tumbász Hédi

Nagyon nem volt benne a játékban ekkor, hogy egyenlítünk, de Csiki Attila egy bombagóllal megtette ezt, úgy kellett, mint egy falat kenyér. Némileg furcsa fejlemény következett ezután: kapust cserélt a harmadik harmadra a Bécs, Zimmermann pedig meglehetősen bizonytalanul ment bele a záró játékrészbe, kár, hogy ezt nem tudtuk kihasználni, ráadásul Schmál Kristóf helyzete után a kontrából gólt kaptunk, 3-4.

Volt ugyanakkor visszaút, az utóbbi időben remekül játszó Bödök Bence másfél perccel a vége előtt egyenlített! Jöhetett a hosszabbítás, amit parádésan kezdtünk, és nem is kellett sokáig várni a gólra sem: Lőczi Árpád lépett meg, és lőtte ki a vendégkaput: 5-4-re nyerte a meccset a Schiller-Vasas.

A két pont azt jelenti, hogy pontszámban beértük a Hokiklub Budapestet, és a mutatók alapján meg is előztük őket. A velük szemben kialakult előnyt lehet tovább növelni hétfőn, merthogy éppen egymás ellen játszik a két csapat.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Revák Zoltán másodedző: - Nagyon örülünk a győzelemnek, ezzel együtt ma is az az érzésünk, hogy egy pontot odaajándékoztunk az ellenfélnek. Nagyon jól játszottunk, uraltuk a játékot, aztán 2-0 után egy kicsit kiengedtünk. De nem szakadtunk össze, kétszer is tudtunk reagálni, ez nagy pozitívum. Külön öröm, hogy a bajnokságban először építettünk fel győzelmi szériát, és az is, hogy egy helyet a tabellán is előreléptünk.

Santeri Heiskanen: - Az első harmadban nagyon rosszul játszottunk, ezután viszont jó hokival rukkoltunk elő. A Vasas egy góllal többet lőtt, mint mi, kihasználták a lehetőséget akkor, amikor azt kellett. Sajnálom, hogy így alakult.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések