Dobos Sándor, 2019.01.04. | Jégkorong

A Vasas SC fiatal játékosa is tagja a magyar válogatottnak, amely hétfőtől játszik a divízió I/A-s világbajnokságon.

Bedő Botond vezetőedző a Vasas SC játékosának, Stróbl Larának is bizalmat szavazott, így ő is elutazott csütörtökön Ausztriába, ahol az U18-as vb-t rendezik a divízió I/A-s ligában. Lara az U16-os csapatunk tagja (a bajnokságban 11 meccsen 4 gólpasszt jegyzett).

„Szerintem a lehető legerősebb csapat lett a végleges keret. Összetartó társaság vagyunk, és a végsőkig küzdünk egymásért. A többi válogatottat így elsőre elég erősnek mondanám, bár még nem láttam idén játszani őket. Ezek ellenére úgy gondolom, hogy esélyesek vagyunk az érem megszerzésére. Ma játszunk egy edzőmeccset az osztrákokkal, így lesz kiindulópontunk az éles meccsekre. Remélem megvalósulnak az elképzeléseink és éremmel térünk haza” – mondta el a vasassc.hu kérdésére Stróbl Lara.

Az első éles mérkőzés majd hétfőn következik, az olaszok ellen.

A magyar válogatott kerete:

Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia – kapusok

Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka, Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Stróbl Lara, Szelényi Nina, Váradi Orsolya – mezőnyjátékosok

A magyar válogatott vb-mérkőzései:

Január 7., hétfő, 12:30: Magyarország-Olaszország
Január 8., kedd, 16:00: Magyarország-Szlovákia
Január 10., csütörtök, 12:30: Magyarország-Németország
Január 12., szombat, 19:30: Magyarország-Ausztria
Január 13., vasárnap, 16:00: Magyarország-Dánia


Hirdetések