Dobos Sándor, 2018.12.30. | Jégkorong

A Dunaújváros 5-1-re nyert a Schiller-Vasas HC ellen az Erste Liga vasárnapi mérkőzésén.

Erste Liga, 33. forduló:

Schiller-Vasas HC–Dunaújvárosi Acélbikák 1-5 (0-3, 0-2, 1-0)

Vasas Jégcentrum, 250 néző, vezette: Salánki, Varjú, Vincze, Muzsik

Vasas: Koitmaa (Tóth B.)
Bukor, Seregély – Surányi, Tornyai – Bálint, Inglis – Farkas B., Fejes
Bödök, Schmál, Szlama – Lőczi (1), Székely-Mádai G. 1, Turbucz (1) – Gágyor, Kováts, Rózsa – Bugár, Szigeti, Szlépka
Edző: Ladányi Balázs

DAB: Zakarchenko
Franssila (1), Léránt (1) – Hüffner, Szabó D. (1) – Erdélyi, Lencsés
Azari 1 (1), Németh (1), Uski (1) – Dubek (2), Iossafov 3 (1), Saliuga 1 (1) – Nagy M., Tóth G., Török – Borbás, Pinczés
Edző: Corey Bricknell

Kiállítások: 9, ill. 9 perc
Kapura lövések: 14-45


Sok hiányzója volt a Schiller-Vasasnak, például a Vienna Capitals ellen izomszakadást szenvedett Czakó Barna, csapatunk kapitánya, mellette továbbra is a pálya mellől követte az eseményeket  Csiki Attila. Így most Seregély Máté, Bugár Gábor és Lőczi Árpád mellett Fejes Nándor és Szigeti Ákos is érkezett a MAC-tól, de a Vasas fiatal tehetsége, Farkas Botond is szerepet  kapott a védelemben.

Sajnos, ezúttal nem tette bele magát a mérkőzésbe olyan elánnal a csapat, ahogyan azt tette az elmúlt bajnokikon, és ennek meg is lett az eredménye, már az első harmadban megnyugtató előnyt dolgozott ki a frissen igazolt ukrán kapust rögtön a kezdőben szerepeltető, a héten a Ferencvárost is legyőző Dunaújváros.

A szépségtapasz csak a harmadik harmadban jött el, azt ugyanis 1-0-ra sikerült megnyerni.

A vége 1-5, folytatás január 1-jén, az UTE elleni hazai mérkőzéssel.  

Ladányi Balázs, a  Schiller-Vasas HC vezetőedzője: - Egyelőre még keresem az okát, miért ezt az arcunkat mutattuk ma. Nem tettük magunkat oda úgy, ahogyan egy olyan fiatal csapatnak kell, mint amilyenek mi vagyunk. Mi akkor tudunk szorossá tenni, nem megnyerni, szorossá tenni egy meccset egy ilyen kvalitású csapat ellen, ha többet dolgozunk, mint az ellenfél. Ma ez nem így történt. 

Corey Bricknell, a DAB vezetőedzője: - Sokszor nehezek és veszélyesek ezek a mérkőzések, mert a játékosok hajlamosak az egyéni statisztikára figyelni. Szerencsére ezt mi elkerültük ma, és igazi csapatjátékot nyújtottunk. Nagyon örülök a három pontnak.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések