Dobos Sándor, 2018.12.28. | Jégkorong

A Vienna Capitals II harmadszor is legyőzte a Schiller-Vasast az Erste Ligában, a pénteki mérkőzés ugyanakkor kiegyenlített játékot hozott.

Erste Liga 31. forduló:

Vienna Capitals II–Schiller-Vasas HC 4-2 (0-0, 1-1, 3-1)
Bécs, 135 néző, vezette:
Varjú, Wolf, Reisinger, Riecken

Vienna Capitals: Zimmermann
S. Santeri, Satmark – Hedberg, Piff – Pallierer, Posch 1 – Lakos, Wolf
Antal, Bauer 1, Hiltunen 1 (1) – Maurer, Maxa (1), Ranftl 1 – Hofer (1), Preiser, Schlögl (1) – Böhm, Rohm
Vezetőedző: Heiskanen Santer

Vasas: Koitmaa
Bukor, Seregély – Surányi, Tornyai – Bálint, Inglis
Bödök (1), Schmál, Szlama 2 – Lőczi, Székely-Mádai G., Turbucz – Gágyor, Kreisz, Rózsa – Czakó, Kováts M., Szlépka
Vezetőedző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 4, illetve 2 perc
Kapura lövések: 44-47


Joggal bizakodhattunk a jó eredmény elérésében a pénteki mérkőzés előtt, hiszen két nappal korábban a Schiller-Vasas HC megszerezte első hárompontos győzelmét, méghozzá 1-3-ról 5-3-ra legyőzve a Hokiklub Budapestet. Ez a tény fel kellett, hogy dobja a csapatot, és ez így is volt, önbizalomtól duzzadva utaztak a fiúk Bécsbe.

A Vienna Capitals a Vasas Jégcentrumban hosszabbításban, míg odahaza 3-0-ra verte korábban csapatunkat, most kifejezetten kiegyenlített meccset vívott a két fél. A mieinknél csak három sor védő állt rendelkezésre, ez azért a fizikai igénybevételt tekintve nem volt túl jó hír.

Ennek ellenére a gól és nagyobb esemény nélküli első harmadot követően a 25. percben Szlama Dániel révén megszerezte a Vasas a vezetést. A hazaiak emberelőnyből egyenlítettek, nagyon gyorsan kihasználták a fórt, és bár a szakasz derekán mi is létszámfölénybe kerültünk, nem tudtunk a lehetőséggel élni.

A harmadik harmad elején egy perc sem kellett ahhoz, hogy kétgólos előnyre tegyen szert a Capitals II, és bár Szlama Dániel második góljával gyorsan szépített, a végén nem sikerült újból egyenlíteni. Sőt, az utolsó pillanatokban lehoztuk a kapust is, amit a Vienna kihasznált, így 4-2-re megnyerte a meccset.

A kapura lövések száma a Vasasnak kedvezett, sokat próbálkoztak a srácok, de végül a gólokat tekintve hatékonyabban játszott a hazai együttes.

A folytatás december 30-án, vasárnap, amikor a Dunaújvárosi Acébikák látogatnak a Vasas Jégcentrumba.  


Hirdetések