Jenkei Dániel, 2018.12.23. | Úszás

A Vasas mellúszója remek időeredménnyel nyerte meg a győri cikluszáró versenyt 200 mellen, jövőre már a vb-szint kerülhet célkeresztbe.

Azoknak a magyar úszóknak, akik nem vettek részt a kínai rövidpályás világbajnokságon, a Győrben rendezett, úgynevezett cikluszáró verseny jelentette a legfőbb év végi kihívást. Ennek megfelelően nívós nemzetközi mezőny állt össze a kisalföldi városban, és több figyelemreméltó eredmény is született.

Nagy örömükre, vasasos mellúszónk, Kutasi Máté is letette névjegyét, aki 200 mellen osztrák riválisát legyőzve, nagy egyéni csúccsal nyerte meg a viadalt.

- 2:12.41-et úsztam, eddig 2:13.07 volt a legjobbam, szóval jól hangzik ez a hatvanhat század javulás. Egressy János mesteremmel nem akartuk túlvállalni magunkat, de azért terveztük a 2:13-on belüli időt. Nagyon jól sikerült a verseny, élveztem minden pillanatát, az osztrák Bayer Valentinnal jót meccseltünk, és végül nekem jött ki jobban a vége. Ezzel az eredménnyel szűk másfél másodpercre vagyok a vb-szinttől, szóval a motiváció adott lesz 2019-re. Elsősorban majd a nagymedencés ob-n szeretnék nagyon jó időt úszni. Az biztos, hogy minden egyes századért keményen meg kell dolgozni.

Kutasi egyébként 100 mellen is egyéni csúcsot úszott Győrben, ami most a harmadik helyre volt elég számára, 50 mellen viszont nem sikerült az egyéni legjobb, de a versenyző így is elégedett lehet a 2018-as esztendővel.

- Összességében szerintem jó évem volt, sikerült megint előrelépni kicsit, amit a mostani egyéni csúcsok is mutatnak. Persze emellett akadtak bukkanók, mélypontok is, amikor nem ment annyira, vagy éppen betegség hátráltatott. Most lesz egy hét pihenőm, az ünnepek alatt szerencsére azt ehetek, amit csak akarok, nem szoktak súlygondjaim lenni, utána pedig január elejétől folytatjuk a munkát.


Hirdetések