Dobos Sándor, 2018.12.22. | Vízilabda

A Vasas SC csapata 5 méteresekkel búcsúztatta a címvédő Pécset a Komjádi Kupa negyeddöntőjében.

Komjádi-kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Vasas SC–PVSK-PSN Zrt. 21-17 (5-1, 4-4, 1-3, 4-3 – 5 méteresekkel: 7-6)
Komjádi uszoda, 200 néző, vezette:
Tóth I., Marjay

Vasas: Dévai – Bencz 5, Sélley-Rauscher 1, Makszim 1, Simon H. 1, Hajdu A. 4, Trombitás. Csere: Landherr 1, Vadovics L. 1, Fazekas G., Korom T., Pardi, Kovács M., Farkas R. Vezetőedző: Plézer János

Pécs: Gelencsér – Sebestyén 2, Zerinváry 2, Csaba M., Csacsovszky E. 1, Reisz 1, Mijic 1. Csere: Vörös, Palatinus, Janic 3, Nagy G. Vezetőedző: Lukács Gergely

Gól/emberelőny: 2/10, illetve 4/8
Ötméteresek: 2/2, illetve -
Kipontozódott: Sebestyén, Zerinváry
Kiállítva cserével: Simon H.

Továbbjutott: a Vasas SC 19-19 után büntetőkkel.


Az első mérkőzésen 8-5-re nyert a Pécs, a Komjádi-kupa címvédője, a csapat, amely ellen tavaly az elődöntőben egygólos vereséget szenvedtünk. Többszörös volt tehát a bizonyítási vagy a mieinkben, ennek ellenére kicsit álmosan indult a szombat délutáni meccs (vagy éppen altattuk a riválist). Aztán bepörögtek a fiúk és 3-1-es vezetés után fontos időkérés következett, emberelőnyben támadhattunk a 4-1-ért. Meg is lett a gól, Landherr talált be, majd Bencz Rolf úszott meg, egy negyed alatt ledolgoztuk a hátrányt, 5-1!

Abszolút uraltuk a mérkőzést a folytatásban is, olyannyira, hogy 7-2-re is vezettünk, Bencz Rolf nagyszerűen lőtt, a nagyszünetben végül 9-5-ös előnyt dolgoztunk ki.

Az izgalmak ezután következtek, mert folyvást billegett a mérleg, olykor négy góllal vezettünk, máskor csak kettővel. A végén Hajdu Attila és Vadovics László rendkívül fontos gólt szerzett, s végül úgy alakult, hogy ugyanúgy három góllal nyertük a mérkőzést, ahogyan a Pécs tette.

Nagy volt a tanácstalanság a nézőtéren, vajon lesz-e folytatás, és végül lett, 5 méteresek következtek. Itt is fel kellett frissíteni a szabályokat, 5-5 büntető következett. Először a nyolcadik büntetőnél hibázott az egyik játékos, méghozzá a pécsi Janic, de aztán azonnal jött a hazai rontás, Korom Tibornak nem ment be a büntetője, ment minden tovább, merthogy Mijic aztán belőtte a magáét. A második körben Bencz Rolf, Reisz Patrik, Sélley-Rauscher Domonkos, Csaba Márton Vadovics László, Csacsovszky Erik, Trombitás Tamás újra belőtte az ötöst, Janic próbálkozását viszont Dévai Kristóf védte – a Komjádi Kupa négyes döntőjébe ezzel a Vasas jutott.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések