Dobos Sándor, 2018.12.21. | Jégkorong

Ismét remek mérkőzést játszott a Schiller-Vasas HC a DEAC-cal az Erste Ligában, de most nem tudott pontot szerezni a tabella negyedik helyezettjétől.

Erste Liga, 28. forduló:

Schiller-Vasas HC–DEAC 4-5 (3-2, 0-3, 1-0)
Vasas Jégcentrum, 200 néző, vezette: Kókai, Gangel, Soltész, Mizsák

Vasas: Koitmaa (Tóth B.)
Bukor, Seregély – Surányi (1), Tornyai – Garát, Inglis (1) – Bálint T., Kováts M.
Bödök (2), Schmál 1, Szlama (1) – Fliszár (1), Gágyor, Rózsa – Bugár 1, Lőczi 1, Varga T. (1) – Czakó, Szlépka, Turbucz 1.
Edző: Ladányi Balázs

DEAC: Nagy P. (Hetényi Z. 1)
Kovács Bronson, Vuorijarvi – BEHAL 1, Markov – Antal, Hetényi P. – Erdei, Szokolov
Izacky 2 (1), Salló, Turcotte (1) – Berta, Kuleshov (1), Németh A. – Hári 1, Silló 1, Vincze P. – Kozma, Márton.
Edző: David Musial

Kiállítások: 6, illetve 6 perc
Kapura lövések: 31:46


Negyedik alkalommal, azaz utoljára találkoztunk a DEAC-cal az alapszakaszban, és a korábbi három mérkőzés közül kettőn is pontot tudtunk szerezni, a legutóbbin kettőt. Akkor szétlövés után nyertünk 4-3-ra, pedig 10 perc után már 3-0-ra vezettünk.

S mi történt pénteken? A 12. percben 3-1 állt az eredményjelzőn. A forgatókönyv már kicsit különbözött, merthogy egy Vasas-kapuvas és egy üres kapus helyzet után a DEAC egy szerencsétlen szituáció után vezetést szerzett. Nem estünk össze, egészen parádés két és fél percet produkáltunk a játékrész derekán.

Előbb Lőczi Árpád a 11. percben egyenlített, majd a 13. perc elején Turbucz Martin már a vezetést szerezte meg a Vasasnak, sőt. A középkezdés után azonnal, pontosabban 12 másodperccel később Schmál Kristóf is gólt szerzett, 3-1! Nagy Pétert lecserélte ekkor Musial edző, helyére Hetényi Zoltán állt be… És aztán le is húzta a rolót.

A bosszantó az volt, hogy a harmad vége előtt 15 másodperccel egy amolyan „öngóllal” szépített a DEAC, talán Fliszár Zalán lábáról pattant a korong a kapuba. Mindenesetre bizakodva vonulhattunk pihenőre, de nyilvánvaló volt, hogy nagyon nehéz következő két harmad következik.

S aztán a második elég egyoldalúra sikeredett, pontosabban roppant bosszantó gól is terhelte a kapunkat, felpattanó korong pottyant a vonal mögé – Ladányi Balázs végül 5-3 után Tóth Balázst állította Willem-Henrik Koitmaa helyére.

Az utolsó harmad megint a miénk volt, mármint jól állt a lábán a védekezés, és igyekeztünk is szépíteni, akár egyenlíteni.  Ez utóbbi nem sikerült, Bugár Gábor révén a szépítés igen, a vége 5-4, oda.

Szombaton már jön is a következő feladat, az UTE elleni bajnoki, idegenben!

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője: - Ha valaki azt mondja nekem augusztusban, hogy egy top-4-es csapat ellen 5-4-et játszunk, aláírtam volna. Most viszont hiányérzetem van, mert 3-1-es vezetésünk után odaadtuk nekik a lehetőséget az esélyt a fordításra. Több lehetett volna a meccsben. Nem vitás, hogy közel kerültünk a liga meghatározó csapataihoz, a jövőben is a pozitívumokból kell építkeznünk.

David Musial, a DEAC vezetőedzője: - Az elején 4-5 lövésből három gólt kaptunk, és a meccs kezdett hasonlítani ahhoz, amit nemrég ugyanitt játszottunk. A második harmadban viszont nagyon jól játszottunk, pörögtünk, gólokat szereztünk. Az utolsó harmadban már azt játszottuk, amit kell. Igazából teljesen mindegy, hogy 7-0-ra vagy 5-4-re nyersz meg egy meccset, a lényeg, hogy megvan a három pont, és azzal mehetünk haza. Szeretnék boldog karácsonyt és új évet kívánni a Vasas csapatának.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések