2018.12.21. | Klub

A mai napon a Vasas Sport Club aláírta a Market-KÉSZ konzorciummal az új Illovszky-stadion befejezésére vonatkozó szerződést.

Az utóbbi hónapok során folyamatosan jelentkeztünk információkkal az új Illovszky-stadion építése kapcsán: megmutattuk az első székek felszerelését, a gyepszőnyeg telepítését, a világítóoszlopok felállítását, a napokban pedig a főépület homlokzatán megjelenő feliratot láthatták a Vasas-függők.

A látványos lépcsőfokokkal párhuzamosan legalább ilyen jelentős – elsősorban jogi jellegű - háttérfolyamatok is zajlottak.

A Vasas Sport Club még a nyár folyamán nyílt közbeszerzést írt ki a stadion műszaki tartalmának növelésére, illetve az építkezés befejezésére vonatkozóan. A szeptember 3-i határidőre egyedül a Market-KÉSZ konzorcium adott le ajánlatot, a szerződéskötéstől számított öthónapos befejezési határidő vállalásával.

Mivel a beérkezett ajánlat meghaladta a klub rendelkezésére álló fedezetet, a Vasas SC a kormányhoz fordult a hiányzó források biztosítása érdekében. A Magyar Közlönyben december 6-án jelent meg a szükséges többletforrás biztosításáról szóló döntés.

Az ilyenkor szükséges adminisztrációs folyamatok után a szerződő felek a mai napon aláírták az új Illovszky-stadion befejezésére vonatkozó szerződést, így most már biztosan kijelenthető, hogy májusban befejeződik az építkezés.

Az anyaegyesület a Vasas FC-vel és a Vasas Kubala Akadémiával közösen dönt majd a stadionátadó pontos időpontjáról és módjáról. Az előzetes egyeztetések alapján teljes egyetértés mutatkozik abban, hogy a stadiont a felnőttcsapat szereplése mellett a régi legendáink, az utánpótlásunk, és a szurkolóink aktív bevonásával kívánjuk felavatni.


Hirdetések