Dobos Sándor, 2018.12.20. | Vízilabda

A negyeddöntő első mérkőzésén a Vasas SC csapata 8-5-re kikapott Pécsen.

Komjádi Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

PVSK PSN Zrt.–Vasas SC 8-5 (1-0, 1-2, 4-2, 2-1)
Pécs, vezette: Kovács S., Bereczki

Pécs: Gelencsér – Sebestyén 2, Zerinváry 2, Csaba M. 2, Csacsovszky E., Reisz, Mijic 1. Csere: Palatinus, Vörös, Janjic 1. Edző: Lukács Gergely

Vasas: Dévai – Bencz, Fazekas G. 1, Hajdu A. 1, Trombitás, Simon H. 1, Makszim. Csere: Landherr 1, Vadovics L., Korom T. 1. Megbízott edző: Mátéfalvy Csaba

Gól/emberelőny: 3/10, illetve 1/11
Ötméteresek: 0/1, illetve -
Kipontozódott: Trombitás (29.)


Tudtuk, hogy nehéz lesz, hiszen a címvédő, sorozatban kétszeres győztes Péccsel került össze a Vasas a Komjádi Kupa negyeddöntőjében. A pécsiek közül többen is az OB I-ben játszanak, de a Vasas is elmondhatja magáról ugyanezt, szóval erre semmit sem foghatunk.

Az OB I-es játékosaink közül Sélley-Rauscher Domonkos nem lehetett ott a vízben Pécsen, mert piros lapot kapott a BVSC elleni előző meccsen, és ugyanez volt a helyzet Plézer János vezetőedzővel is, őt Mátéfalvy Csaba utánpótlás szakmai igazgató helyettesítette ezúttal.

Amiben feltétlenül javulni kell a visszavágóra, az az emberelőnyös helyzetek hatékony értékesítése, merthogy 11-ből csak 1-szer sikerült ilyen játékszituációban betalálni. Összesen egyébként ötször jött ez össze, a pécsiek nyolc góllal terhelték meg a mi kapunkat, mindez azt jelenti, hogy minimum négy góllal kellene nyerni szombaton a visszavágón.

Gelencsér Máté jól védett a hazai kapuban, a második meccsen Dévai Kristófnak még ennél is jobb napot kell kifognia. Egyébként kevés góllal indult a meccs, fél perccel az első negyed vége előtt született az első. A harmadik negyed derekától a negyedik derekáig volt egy 12 perces góltalansági időszaka a Vasasnak, ez sosem jó dolog, de legalább a négygólos hazai előnyt sikerült a végén háromra visszametszeni.

A második mérkőzést szombaton 15 órától rendezik a Komjádi-uszodában.


Hirdetések