Dobos Sándor, 2018.12.20. | Klub

A Vasas SC-t hat sportoló képviseli a Magyar Távirati Iroda felkérésére elkészült listában, amelyben a sportági szövetségek megválasztják az év legjobbjait.

Nagy hagyománya van ennek a rangsornak, hiszen 1964 óta rendre felteszi a kérdést az MTI a sportági szövetségek vezetőinek, kiket gondolnak az év legjobb sportolóinak. Idén 59 sportág vezetése válaszolt, és büszkén mondhatjuk, hogy hat vasasos sportoló is ott van a listán.

Kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron a vívók között lett az év legjobbja, az egyéni 7. helye mellett a vuhszi világbajnokságon a kardcsapat tagjaként bronzérmes lett, előtte az újvidéki Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett a válogatottal, egyéniben pedig legjobb magyarként végzett az 5. helyen. Áron egyébként negyedik alkalommal lett sportága legjobbja.

Az ebben az évben újraindult műkorcsolya szakosztályunk kiemelt versenyzője, a magyar bajnoki címet a napokban megszerző Tóth Ivett is az év legjobbja lett sportágában. Ivett a phjongcshangi olimpián közönségkedvenccé vált, miután rövidprogramját az AC/DC egyik számára adta elő, a játékokon végül a 23. helyen végzett, és ugyanezt a helyet szerezte meg a milánói világbajnokságon. Ivett ötödször lett az év legjobb versenyzője.

Solti László maratoni kajakosunk két gyönyörű éremmel gazdagodott ebben az évben. Boros Adriánnal az oldalán lett Európa-bajnok Horvátországban, majd a portugáliai világbajnokságon ezüstérmet szerzett a nagy rivális dél-afrikai páros mögött. Először lett az év legjobbja a szakágban.

A legfiatalabb díjazott a mindössze 16 éves Tóth Zita, aki az alpesi sízők között lett a legjobb, a korosztályos külföldi versenyeken elért szép eredményei mellett országos bajnok lett óriásműlesiklásban, szlalomban és alpesi összetettben (no és csapatban) is. Jól kezdte most decemberben az új szezont is, a téli EYOF-ra és az ifi világbajnokságra készül, ezek lesznek idén a fő versenyei.

Még egy téli sportágban lettek „legek” a Vasas versenyzői, méghozzá a curlingesek között. Szekeres Ildikó már 10. alkalommal nyerte el a legjobb női curlinges elismerést, míg Nagy György kilencedszer zsebelhette be a címet. A páros a hétvégén ezüstérmet szerzett a vegyes páros országos bajnokságon, tavaly viszont megnyerte azt, így lehetett ott a világbajnokságon, ahol a 6. helyen zárt.


Hirdetések