Dobos Sándor, 2018.12.19. | Jégkorong

A Schiller-Vasas HC 2-0-ra kikapott a Fehérvári Titánok otthonában, az Erste Liga szerdai mérkőzésén.

Erste Liga, 27. forduló:

Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Székesfehérvár, 211 néző, vezette:
Wolf, Nagy A., Árkovics, Sindel

Fehérvár: Gyenes
Beukeboom, Vas M. – Láday, Reiter – Kiss R., Szabó B. – Sándor F.
Kiss P. 1, Lewis 1 (1), Péter – Bennett, Madácsi, Mihály Ákos – Császár, Hamvai, Mazzag – Buzás, Imre P.
Edző: Kiss Dávid

Vasas: Tóth B.
Bukor, Seregély – Surányi Zs., Tornyai – Garát, Inglis – Belényesi, Bugár
Bödök, Schmál, Szlama – Lőczi, Rózsa, Varga T. – Csiki, Fliszár, Gágyor – Czakó, Szlépka, Turbucz
Edző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 2, illetve 2 perc
Kapura lövések: 36:26


Eddig egyszer találkozott egymással a két csapat az Erste Liga idei szezonjában, azt a meccset 8-3-ra nyerték a fehérváriak a Vasas Jégcentrumban. Ahogyan azt már a szakvezetés többször is elmondta – és persze a külső szemlélők is –, a csapatunk fejlődő szakaszban van, függetlenül attól, hogy ez eredményekben nem mindig mutatkozik.

Az első hárompontos győzelem például még várat magára, és végül úgy alakult a szerdai mérkőzés, hogy továbbra sem cserélhetjük ki a tabellán a nevünk után következő 0-t egy 1-esre.

A Schiller-Vasas csapatából most hiányzott Pápa Márton, ő a MAC-nál játszott szerdán, ott volt viszont – először a szezon során tétmeccsen – az éppen a kékektől kölcsönkapott Garát Zsombor. Kapunkat ezúttal Tóth Balázs védte, és nem is rosszul, függetlenül attól, hogy két gólt is kapott.

Érdekes, hogy mindössze egy-egy kiállítás „tarkította” a mérkőzést, és a második harmadban, amely a Vasas csapatának talán a legerősebb szakasza volt ezen a találkozón (azért az elsőben is volt egy kapuvasunk), majdnem sikerült is kihasználni a hazaiak emberhátrányát. Ám végül nem örülhettünk gólnak ekkor, és úgy alakult, hogy később sem.

A légiósokat, válogatott játékosokat foglalkoztató Fehérvár 2-0-ra megnyerte a bajnokit.

Ladányi Balázs vezetőedző rövid összegzése: "A válogatott szünet után nehezen rázódtunk bele a meccsbe, utána viszont produkáltunk egy jó második harmadot. A támadópotenciál még mindig hiányzik a csapatunkból, de ez a tapasztalatlanság számlájára is írható."

A Schiller-Vasas HC pénteken a DEAC csapatát fogadja, azt a gárdát, amelyet legutóbb szétlövéssel 4-3-ra le tudott győzni a Jégcentrumban.


Hirdetések